FailCon Oslo 2013: et gigantisk FAIL?

Alle kjenner til at det å stå foran en forsamling og snakke er høyt på listen over ting folk har fobi for å gjøre (faktisk rangerer det over det å dø). Hva når forsamlingen er dine kunder, konkurrenter og kolleger og det du skal snakke om er hvordan du dreit deg loddrett ut i jobben?

Man skulle tro at med et slikt premiss så skulle det være umulig å få skrapet sammen nok foredragsholdere til å arrangere en konferanse, men utrolig nok var programmet fullspekket av talere som turte å dele av sine feil på det første FailCon i Oslo. FailCon startet i USA i 2009 og er «… a conference for technology entrepreneurs, investors, developers, and designers to study their own and others’ failures and prepare for success” som nå holdes over hele verden.

02 FailCon Oslo 2013: et gigantisk FAIL?

Espen Dalløkken forteller om floppen Ezmo

Feiltastisk

Over en hel dag med 12 feiltastiske innlegg hørte vi bl.a. Asheley Good som offret 11 måneder hardt arbeid på et prosjekt i Afrika med å utvikle et nytt verktøy for bøndene som resulterte i nada.  Katerina Medbøe Eriksen fortalte om en enorm visjon som endte fiaskobedriften Resonance på Majorstua, som til slutt sendte henne rett i kjellern både fysisk og mentalt. Espen Dalløken delte sin gründerhistorie da FAST skulle leke startup med Ezmo for å kapre det digitale musikkmarkedet og feilet (etter å ha brukt opp et par båtlass penger). Fabian Stang påpekte det dilemma det er at media er mer opptatt av å ta politikere for små feil enn å se hva de faktisk får til, noe som fører til handlingslammelse. Anders Moan fortalte om suksessen med å slå sammen sykehusene i Oslo…

“Only a fool learns from his own mistakes. The wise man learns from the mistakes of others.” -Otto von Bismarck

03 FailCon Oslo 2013: et gigantisk FAIL?

Dagens overraskelse: Fantastisk gourmetlunsj laget av ungdom som har blitt avskrevet som trøbbel i bedriften Kompass & Co

Så hvorfor deler de historiene sine på en konferanse i stedet for å hjemme seg under dyna?

Fordi livet ikke bare er suksess, og fordi vi kan lære mer av de tingene som går feil enn av de som blir suksesser. Spillet «Angry Birds» var ikke det første spillet selskapet Rovio publiserte, de hadde et sluppet et førtitalls spill før de kom opp med superhiten «Angry Birds».  For hvert firma som NorthZone Ventures har suksess med er det ti som feiler. Så våg å dele dine feil!

Husk:

  • Ikke bare del suksesshistoriene, men del også feilene dere har gjort
  • Ikke se på feil som et nederlag, men lær av dem
  • Gjør små eksperiment for å sjekke antagelser før du startet på et fullt prosjekt basert på antagelsene dere legger til grunn.
  • For å pushe grenser må man tørre å feile.

04 FailCon Oslo 2013: et gigantisk FAIL?

Ashley Good – What’s so great about failure?

Norges første FailCon ble alt annet enn en fail. Kudos til arrangørene som klarte å arrangere dette på rekord tid: SoCentral og Marte Sootholtet.

Fail fast and fail often. Vi sees på FailCon 2014!

Publisert