EPiServer CMS 8 lansert

Forbedret ytelse og endringer i redaktørgrensesnittet er et par av nyhetene.

For en tid tilbake innførte EPiServer en ny strategi for lansering av ny funksjonalitet og nye versjoner av sitt CMS. Nå lanseres nye versjoner med ny funksjonalitet hver 14. dag fra EPiServer, og ikke som før med en stor hovedversjon en gang i året. Dette har blant annet gjort oppgraderingsprosessen enklere, nå er det ingen stor jobb å oppgradere fra en versjon til en annen, fordi hver ny versjon inneholder mindre endringer.

Etter en litt større oppdatering av EPiServer CMS har EPiServer nå valgt å kalle denne for versjon 8. De største endringene ligger i arkitekturen, hvor det er gjort flere viktige oppdateringer.

Det er ingen store endringer i redaktørgrensesnittet, jobber du i EPiServer 7.5 er det lite nytt å se i versjon 8. De største endringene kan du ikke se, men du vil merke de likevel.

Forbedringer av ytelse

EPiServer CMS 8 inneholder forbedringer på ytelse. Her jobber EPiServer stadig med forbedringer, og denne gangen har de gjort større endringer i sin arkitektur for å forbedre ytelsen til EPiServer CMS. Mange kunder har hatt problemer med ytelse, så dette alene kan være en god grunn til å oppgradere til versjon 8.

Endringer i redaktørgrensesnittet

Det er to viktige endringer i redaktørgrensesnittet, muligheten til å publisere flere elementer samtidig, og muligheten til å sette spesifikke rettigheter på enkeltelementer i en side.

I EPiServer CMS 8 innføres noe som kalles «prosjekter». I et slikt prosjekt kan man samle flere sider, blokker, bilder osv. Og man kan publisere alt innholdet i et slikt prosjekt samtidig. Et prosjekt kan for eksempel være en kampanje du jobber med, der du har flere landingssider, videoer osv. Du kan forhåndsvise alt innholdet i et prosjekt før noe er publisert, og så publisere alt innholdet i prosjektet samtidig. Dette er en etterspurt funksjon fra mange kunder, endelig er muligheten der.

Den andre store endringen er muligheten til å sette rettigheter på et innholdselement eller en egenskap på en side. En sidemal kan konfigureres til å bare vise noen elementer/egenskaper for noen brukere eller brukergrupper, for eksempel kan en administrator få tilgang til flere elementer på en side enn en redaktør, og en redaktør få tilgang til flere elementer enn en forfatter.

En annen etterspurt nyhet er muligheten til å sette restriksjoner på hvilke blokker som kan plasseres hvor på sidene. Noen blokker kan for eksempel konfigureres til kun å settes inn på forsiden, mens andre blokker kan konfigureres til kun å settes inn på spesifikke områder på en side.

Bør jeg oppgradere til versjon 8?

Vi anbefaler alle å holde seg oppdatert på nye versjoner av EPiServer, både fordi nye versjoner inneholder feilrettinger og forbedringer, og fordi det er lettest å oppgradere til nye versjoner når man gjør dette jevnlig. Og er du allerede på versjon 7.x er det liten jobb å oppgradere til siste versjon av EPiServer CMS (som nå er 8.0).

Making Waves kommer til å ha flere arrangementer utover våren der vi viser frem EPiServer CMS 8, så meld deg på et av disse dersom du ønsker å vite mer.

Se også mer informasjon på EPiServer World.

Publisert