uke 9

Apple bygger bil, YouTube trygger barn, grafiske designere slik de blir portrettert på TV og i film. Her er ukens beste innhold!

Apple har revolusjonert musikk- og mobilmarkedet, gjort oss til kvalitetsbevisste berøringsskjermbrukere og ruger derfor på hundrevis av milliarder kroner. Nå snakkes det om at selskapet planlegger å bygge en bil! Faktisk kan en elektrisk Apple Car rulle ut på veien innen 2020.

Gigaom lister opp seks årsaker til at bilbransjen kan gi mening for Apple. Når man ser på hvem som kjøper elbilen Tesla, og observerer hvordan de verner om bilens rykte og verdi i lukkede Facebook-fora, minner Tesla-eierne om de mest lojale Apple-kundene. Det er ikke  vanskelig å se for seg enda mer nidkjære Apple-sjåfører, hm?

Anbefalt denne uken

YouTube lanserer en app kun med innhold for barn. Hyggelig tiltak, all den tid YouTubes relaterte videoer kan ta deg til de mørkeste avkroker, hvor barn ikke bør ferdes. Strengt tatt ikke voksne heller. Så er det jo slik at amerikanere har andre kulturelle preferanser enn oss; de er for eksempel livredde for amming, men synes det er uproblematisk med reklame rettet mot barn.

Nært og kjært

10 lenker om design og tech

  1. Trend-termostaten Nest bommer på emosjonell design, mener Kara Pernice
  2. 1000 Chrome-eksperimenter (ukens logo)
  3. Origami design-prototyping
  4. Sonys smartbriller får Google Glass til å se bra ut
  5. Atomic, fint verktøy for design i nettleseren
  6. Hyper Island Toolbox for kreativt samarbeid. Zurb har et tilsvarende verktøy, om enn ikke like sofistikert.
  7. Dersom utviklere skulle bygge en bro … ville du ikke kjørt over den.
  8. Slik designer du for Apple Watch
  9. Astropad knytter sammen iPaden og Mac-en din
  10. Grafiske designere slik de fremstilles i film og på TV:

Mer moro denne uken

Publisert