uke 7

Det offentlige goes digital, reklame snubler i beina på OL og 3 gode eksempler på styleguides. Dette og mye mer har vi lest, delt og diskutert i uken som gikk.

«Forvaltningsloven og eForvaltningsforskriften er endret og digital kommunikasjon er blitt hovedregelen når forvaltningen henvender seg til andre. En viktig forutsetning for å digitalisere offentlige tjenester er dermed på plass.» Sånt blir vi glade av å høre.

Vi har også skrevet om universell design og sjekket hvor mange som egentlig oppfyller kravene. BEKK fulgte opp og skrev om hvordan de tenker rundt dette i nye NAV. Ane og Diana har vært på Interaction 14 og her er deres reisebrev.

Bring har gjort opp status i norsk netthandel, mens Fribi måtte legge inn årene.

(L)OL

Å se OL på reklamekanal var uvant for nordmenn flest og siste uke ble det stor usikkerhet blant annonsørene som brøt inn i sportssendingene. Om kampanjene som ble vist føltes relevante for seerene midt i en spennende spurt kan man jo også spørre seg.

Styleguides

Vi er store tilhengere av Pattern Libraries og Style Guides som byggestener for digitale produkter. Derfor er det ekstra inspirerende å se når flinke selskaper deler sine åpent. Sjekk disse:

Topp 10

  1. Nydelig introduksjon til responsive design
  2. Hva er et kostnadsestimat?
  3. RetinaCapture – ta skjermdump i både 1x og 2x
  4. Fordi animasjoner er superviktig
  5. Utdaterte UX-patterns
  6. Lag dine egne infographics med Infogr.am
  7. Guardian har oppsummert ting som designere har angret på at de laget
  8. Klout er til salgs. Hvor viktig er digital innflytelse egentlig?
  9. 12 regler for animasjon
  10. Vi har testet Slack under limited preview, nå er det åpent for alle. Utrolig bra sammarbeidsverktøy!

Og på vei inn i helgen…

La oss senke skuldrene og flire i skjegget. Men først trist: Sad Desk Lunch. Det er Valentines og i denne ånden. Her er noen fine, nerdete forlovelsesringer. Lei av den døve kontaktsiden din med basic forms? Her er et alternativ.

Er det en ting den jevne hipster kan sette pris på er det geiter og skjeggvekst. Vi spør oss Will it beard? og gleder oss selvfølgelig vanvittig til den nye geitesimulatoren alle snakker så varmt om.

Og med det tar vi helg!

Publisert