uke 51

Statens analoge innkrevingssentral og statens Uber-konkurrent, julegaver til hipsterskjegget og årets mest leste saker. Vi har fylt den virtuelle nissesekken med godt innhold du kan kose deg med frem mot julaften!

Denne uken har Digi.no dykket ned i en allmenngyldig problemstilling: Digitaliseringen stopper opp. Caset er Statens innkrevingssentral, der andelen som betjener seg selv på nett raskt har steget til 40 prosent – men så har det stoppet opp. De resterende 60 prosentene foretrekker manuell service, og da helst telefon.

Digi.no fremstiller stagnasjonen som et mysterium. Vi har derimot flere teorier om hva årsaken kan være!

 1. Mange av dem som har såpass store betalingsproblemer at de ender hos SI har ikke nødvendigvis orden på alt annet heller. Kanskje er de ikke spesielt nettvante, kanskje har de ikke tilgang på Internett i det hele tatt.
 2. Mye kan gjøres med brukertesting og påfølgende justeringer av design og innhold. Nettsidene gir veldige mye å finne frem i slik de fremstår nå.
 3. Å ha en innkrevingssak gående hos SI kan være såpass belastende at man ikke «stoler på» at det løser seg digitalt. Man vil snakke med noen, for eksempel, for å føle seg trygg på at det blir riktig. Det er nemlig ikke alt som egner seg for selvbetjening. Det er forskjell på om sykkelen din er stjålet eller om huset ditt har brent ned, som kollega Kristin Sander påpekte, med henvisning til erfaringer med selvbetjening hos en forsikringskunde.

Flere norske

mest lest 2 uke 51

Greatest hits på bloggen

Så langt i år har denne bloggen blitt besøkt 66.163 ganger. Noen artikler blir lest mer enn andre, to har til og med blitt småvirale hits på Facebook. Så, til glede for nye og gamle lesere, her er årets mest leste saker på denne bloggen:

 1. Gratulerer med barnet – her er din permisjon
 2. Fra karakterer til selvbestemmelse
 3. Årets beste apper
 4. Hva skjer med IxD-rollen?
 5. Responsive design in Sharepoint 2013

Lenker som kan nytes frem til ribbefettet overtar

 1. Slik forhindre du at iTunes og iPhoto åpner automatisk
 2. De 20 største amerikanske nettsidene – hvert år siden 1996
 3. Snart tilgjengelig: iPhone-deksel med printer
 4. Seks feilslutninger adm. dir. gjør om webutvikling
 5. The UX Project Checklist
 6. JPEG har fått en utfordrer: BPG
 7. En skje som utligner skjelvende hender
 8. Critical Path: Chief Jobs Officer
 9. Deilig lek med former
 10. Psykedelisk iOS-tastatur
 11. Lydene av Oslo, Stockholm og New York
 12. Interessant om nye tider i mediebransjen: The New Republics Rebellion

beard baubles uke 51

Fint og morsomt

God helg og god jul!

Publisert