uke 41

Et skuffende statsbudsjett, spennende dagligvarerevolusjon og norske kjendis-sedler. Vi har samlet ukens beste innhold for deg!

Statsbudsjettet ble lagt frem på onsdag. Alle, bortsett fra Regjeringen selv, er naturligvis misfornøyde (se kattebilde nedenfor). IKT-sektoren er også fortvilet, og mener at satsingen på 500 millioner kroner er smurt for tynt utover til at målet om effektivisering i offentlig sektor skal kunne nås. Eller, som en kollega påpeker, hele IKT-satsingen er på 100 millioner kroner mindre enn budsjettoverskridelsen til det nye Holmenkollen-hoppet. Makes you think.

katter uke 41

Dagligvarer

Det har skjedd mye i norsk dagligvarebransjen siden forrige Skvulp: Coop kjøper ICA, Rema starter et samarbeid med Kolonial.no og Menys app (som vi har laget) vant en pris ved IDG Awards i London.

Innholdskonferanse

Mona og Elisabeth har vært på Confab i Barcelona. Verdens ledene konferanse om innholdstrategi bød på 31 foredragsholdere og workshops med blant annet Kristina Halvorson og Noz Urbina.  De kan melde om at blant høydepunktene var ellers Theresa Grotendorst and Ute Klingelhöfes sesjon om smart content. Kolleger i Netlife hadde innlegg om sin coremodel, og Gerry McGovern minnet om at funksjonalitet som log-in og personalisering ikke stiller mindre krav til selve innholdet og tordnet, «If you personalise crap, it’s still crap. It’s just personalised crap».

Fine sedler

«The Snøhetta-designed 50-kroner bill would’ve been the best piece of money in the world. On one side: a cool-looking corrupted .JPG of some lighthouse or castle or whatever. On the other side: a pic of sexy teens.» Både Citylab, Fastcodesign og Quartz er fra seg av begeistring over seddel-design-konkurransen Norges Bank har avholdt. Cashningene stilles ut hos Grafill.

Slack-snakk

Ryktene har gått om at Slack har en alvorlig sikkerhetsbrist. Vi bruker Slack i Making Waves, så det likte vi ikke å høre. Derfor er det fint at Slack forklarer at det ikke er egentlig er en bug, men en litt rar feature, som man selv kan fikse.

Ello-nytt

En klok mann skrev nylig dette om Ello: 1) høre om det 2) registrere seg for å claime brukernavn 3) legge til alle du kjenner 4) registrere at det ikke skjer noe 5) aldri logge inn igjen. Litt sånn er det, eller?

7 favoritter denne uken

  1. It’s called «Ship», not «Shit»
  2. Brian Solis: Et manifest for relasjoner i vår digitale tid
  3. Mer Brian Solis: 17 tegneserier som kan forandre bedriften din
  4. Adaptive Path er kjøpt opp
  5. Vi jobber ikke gratis, skriver Alexander Fjelldal
  6. Fin kjøp bruktbil-tjeneste fra Gjensidige
  7. Facebooks Atlas utfordrer Google

Stas og spas

 

Publisert