uke 4

SAS’ Eurobonus-trøbbel, Windows 10 & HoloLens og gamle NRK-forsider. Vi har samlet ukens beste innhold for deg!

Ukens mest interessante lesning er undertegnet Johan Høgåsen-Hallesby, blant annet kjent som nylig avgått medredaktør for denne bloggen.

Temaet kan virke smalt: svakhetene ved SAS’ Eurobonus-program. Men Johans konstruktive forslag til løsning har stor overføringsverdi til nær sagt alle områder av livet.

For: SAS er ivrige etter å gjøre oss alle til Eurobonus-medlemmer. For et år siden hadde bonusprogrammet hele 3,2 millioner medlemmer. Så vi er mange som flittig samler Eurobonus-poeng.

Det er imidlertid vanskelig å få brukt poengene på noe fornuftig. SAS lokker i markedsføringen sin med New York-tur. Dét er bortimot umulig. Med mindre du ikke er så nøye med å komme deg tilbake fra USA – på denne siden av sommeren.

Johans forslag er å snu på flisa: I stedet for å love mye mer enn de kan holde, burde SAS love langt mindre, men faktisk klare å levere det. Slik Netflix ikke lar deg tro at de har alle de nyeste filmene, men heller viser frem de (forhåpentlig) relevante filmene de faktisk kan tilby.

Og ja, det stemmer: Dette handler om forventningsstyring. Så rådet fra Johan er like aktuelt om du driver en restaurant, er prosjektleder eller deleier i en liten familie.

Nære nyheter

Syv designlenker og et sitat

  1. Redesign av Kinfolk
  2. Den nydelige nye Sonos-profilen
  3. Twitter-bot omgjør opplastede bilder til kunst
  4. Transition Design; post-industriell interaksjonsdesign?
  5. Design Principles FTW
  6. Ladies of Letters, illustrerte bokstaver til støtte for en god sak
  7. Posisjonering i web-design, beskrevet med gif-er

end goal uke 4

Teknologi og utvikling

Microsoft har ikke bare lansert Windows 10 siden sist; også hologram-utstyret HoloLens har blitt presentert. Mashable har tatt en nærmere kikk på brillene. Hvor mye kommer HoloLens (her er lenke til Microsofts egen info-video) og Magic Leap til å ligne på hverandre? Den spesielt interesserte kan lese sistnevntes patent her.

Morsomme og fine favoritter denne uken

She doesn’t work every time, she doesn’t respond the way she’s supposed to half the time, and it doesn’t take long before you stop totally relying on her. And then she sits silent.

(…)

Alexa, who’s the boss? «‘Who’s the boss’ added to your shopping list.»

(The Verge har testet Amazons Echo …)

Publisert