uke 39

Uber ansetter i Norge, Cecilie Asker får digitalrefs, flyselskapet KLM setter en hund på saken. Her er ukens beste saker!

Taxi 2.0-selskapet Uber starter i Norge. Eller, de ansetter, i hvert fall. Uber blir utsatt for demonstrasjoner verden rundt, og ble nylig forbudt i Tyskland. Tjenesten vil opplagt være ulovlig også i Norge, så enten må Uber bli tildelt drosjeløyver, eller så må det bli fri etableringsrett i taxinæringen. Ingen av delene vil skje på kort sikt, men vi krysser fingrene for at drosjenæringen utsettes for litt god, gammeldags disrupsjon snart. Uber kan tvinge dagens aktører til å møte vanlige kunders legitime forventninger til forholdet mellom service og pris. Å praie en drosje på gaten i Oslo er fort den dårligste opplevelsen det er mulig å bruke 250 kroner på.

iPhone 6 ble lansert i Norge i natt. Apple er i småhardt vær etter at det har vist seg at nye iPhone 6 Plus er … ja, ganske tøyelig og myk, rett og slett. Mashable har en fin oppsummering av bendgate. Apple selv fnyser av kritikken, men aksjen fikk seg en lei smekk i går.

Fra egne rekker

På én uke har Play Magnus-appen blitt både shortlistet for The Lovie Awards og nominert til Visueltpris. Halve bloggredaksjonen spiller daglig, og gleder seg derfor litt ekstra over dette. Marianne har lest Dave Eggers «The Circle», og stiller seg det betimelige spørsmålet: Liker vi egentlig personalisering?

Fire höjdare fra rundt det skandinaviske leirbålet

  1. Aftenpostens Cecilie Asker skrev nylig om fordelene ved å la Netflix være barnevakt, og får glimrende svar på tiltale fra Simen Tveitereid i Harvest.
  2. Vår svenske kollega Digge blogger hver dag en liten snutt på Sveriges ledende reklamenettsted Resymé. Dét i seg selv er jo verdt å følge med på. Høydepunkter fra denne uken er verdens første GIF-tangentbord og den tyske butikken som selger varer uten emballasje.
  3. Eks-Wimp’er Kjartan Slette skriver skikkelig godt om å ta steget ut i det ukjente – bli gründer – på E24.
  4. De offisielle lesertallene fra TNS er ute, og viser videre tilbakegang for de fleste papiravisene, og ditto vekst på nett. Med et par interessante unntak; de papir-sentriske nisjeavisene Morgenbladet og Klassekampen fortsetter å øke papiropplaget.

Andre lenker vi delte denne uken

Morsomt og fint

Well we’ll see how smart you are when the K9 come. KLM lanserer en besnærende idé for gjenglemte saker:

God helg!

Publisert