uke 32

Plagiat-skandalen, skjeggete, sourcende baristaer, the end of capitalism, mobil har gått forbi desktop. Her er de beste sakene fra de siste ukene!

Skvulp-redaksjonen håper dere har hatt en fin sommer! Selv har vi badet, lesket oss med lettdrikkelig italiensk øl og med skrekkblandet fryd fulgt Klagemurgate-skandalen. Nå legger avisredaksjonene ned klikkhorenettsteder som bisbuzz og tl;dr, og det gjør verden til et litt bedre sted.

Mye kan kopieres og deles digitalt, og derfor blir det selvsagt vanskeligere å håndheve opphavsrett. Det kryr av smutthull og gråsoner vi som privatpersoner smetter inn og ut av innimellom. De som lever av å skrive tekster bør imidlertid klare å forholde seg til en veldig enkel regel: Krediter opphavskvinne- og mann når du låner en formulering eller observasjon.

… for eksempel later jeg ikke som at jeg selv har funnet ut at mobile plattformer nå er viktigere enn desktop når folk skal på Internett. Det har jeg lest om hos John Gruber. Som igjen siterer Benedict Evans, som har hentet tall fra Ofcom research og Saville Rossiter-Base. Forbilledlig!

Noe godt å lese på

Paul Mason har i The End of Capitalism har store visjoner for hvordan teknologi, eller snarere informasjonen som blir tilgjengeliggjort gjennom teknologi, både vil få oss til å arbeide og tjene mindre, men samtidig gi oss bedre, friere liv. Lang tekst, men verdt det. Mer:

Fra eget skriveloft

Design

Teknologi

stockphotosmerte uke 32

Sommermoro

God helg!

Publisert