Uke 24

Verdensmesterskapet i alt mulig, stryk på Turingtesten, det du trenger å vite om nettnøytralitet. Vi har samlet ukens beste innhold for deg!

Sjakkappen Play Magnus ble nummer 1 i norske App Store i løpet av 24 timer, og fikk nesten 100.000 bruker den første uken. På årets NDC-konferanse forteller Christer og Felipe om hvordan vi har bygget Play Magnus slik at den skalerer globalt.

Hvis du ikke liker sjakk digger du fotball, hm? VM i Brasil ble tuppet i gang i går, og det betyr en fantastisk måned for oss alle … ey, vent nå litt, det finnes dem som hverken liker sjakk eller fotball! Det har Wall Street Journal forstått, og derfor tilbyr de The World Cup of Everything Else. Ukens absolutte høydepunkt!

The Oatmeal deler dessuten noen dypsindige refleksjoner over hvordan det føles på nettet akkurat nå. Om man altså ikke liker fotball.

Turing-tull

Denne uken har ellers troverdige medier meldt om at en datamaskin for første gang har passert Turingtesten: Kort fortalt dreier testen seg om hvorvidt en maskin klarer å lure sine brukere til å tro at den er et menneske. Men nei, skriver Techdirt, nyheten er humbug på nesten alle tenkelige måter.

turing1 Uke 24

Det har vært liv på bloggen i det siste: Tone skriver om at alt skal 3D-printes, Thomas forklarer at dersom du ikke betaler, så er du ikke kunden – men produktet som selges. David har skrevet om de vanskelige digitale investeringene, og vi inviterer samtidig til seminar med e-handel som tema. Carlos har begått en billedskjønn rapport om vår første NoA-samling i Stockholm.

Norske nyheter

12 anbefalelsesverdige lenker

 1. Volkswagen: Hold øynene på veien, ikke mobilen
 2. Virgin Americas nye nettsider bryter reisenormene
 3. Tesla gir bort patentene sine
 4. 7 tips for å designe med et stramt budsjett
 5. John Oliver: Alt du trenger å vite om nett-nøytralitet
 6. How to determine the ROI of … anything
 7. IDEO lanserer Avocado, en oppfølger til Facebooks origami
 8. Facebook skal begynne å selge nettleserhistorikken din til annonsører (ref. Thomas’ blogginnlegg, altså)
 9. 3 prosent av alle nettbrukere benytter IE9, 14 prosent har et handikap. Hvorfor utvikler vi bare for de førstnevnte?
 10. Rørende om en liten, syk jentes favorittfarge
 11. GetItDone er triste greier
 12. Derfor slutter vi nå å sende Digitpost

God helg!

Bildet av en fornøyd Alan Turing er fra www.alanturing.net

Publisert