uke 22

De viktigste internett-trendene i 2014, hamburgerknappen møter motstand og fine, fysiske piksler. Vi har samlet det beste innholdet fra uken som gikk!

Internet trends 2014

Tradisjonen tro er Mary Meeker og KCPB ute med ny versjon av sin oppsummering. Hvis du ikke kjenner den fra tidligere er dette en samling av viktigste dataene som belyser teknologiadapsjon, endret brukeradferd og hva som bobler i horisonten. #pensum

Fra bloggens eget kjøkken

Det utvidede innenriks

photo 600x163 uke 22

17. mai satte man champagnefrokosten i halsen da svenskene pekte, lo og sa at vi hadde et kjempefult internet?

Wut!?

Sånn prinsippielt er vi ikke helt med på premisset hvor man skjærer en hel nasjons internett over kam, men siden dere nå en gang har kastet hansken. Vi ser deres VG-diss og høyner med de to svenske sidene med mest trafikk – Aftonbladet  og Blocket . Jättefina, eller hva Tobias?

Ellers leste vi at det er manglende innovasjon i Statens IKT-satsing, hilste Anita Krohn Traaseth velkommen som ny sjef for Innovasjon Norge og og nikket til at den digitale kompetansen kanskje er litt opphauset (la kidsa lære med skjerm, ikke på skjerm). Vi ønsket også Amedia lykke til med deres nye gratistjeneste for å bli kvitt garasjeræl – trenger.no. Men kan det utkonkurrere deling av slikt på Facebook? Og hva er det egentlig Finn har i ermet om dagen?

burgerception 9e3946121 vgqfyi uke 22

Burgerfeber

Det er ikke bare rundt Youngstorget burgertettheten er så høy at selv hipsterene synes det blir litt mye, skjermene våre får flere og flere hamburgermenyer (de tre linjene over hverandre du finner også her på din favorittblogg). Forrige uke delte vi dette innlegget i diskusjonen. Luis Abreu svarte med en utmerket tekst om hvorfor og hvordan unngå denne menyen, mens Jared Sinclair argumenterte for den såkalte ‘kjellermenyen’ som alternativ. Vi kjøper mange av poengene som kommer frem (selv om mye av diskusjonen dreier seg om app-grensesnitt), men er ikke helt overbevist av alternativene som legges frem. Grand’Ol Nielsen i hornet på veggen minner også om at denne type semiotikk formes over svært lang tid. (Skjønt, fun-fact: Xerox var først ute med å bruke dette ikonet i 1981)

Lommerusk fra roteskuffen

Men det fineste vi så…

…var Pixel Track fra Berg.

God helg nuh!

Publisert