Uke 22

Rykende ferske tall fra om internett fra Mary Meeker, Google slipper masse nyheter under I/O-konferansen, samt mye godt lesestoff for helga – Kjør skvulp!

Mary Meeker’s Internet Trends 2015

Er du glad i data om hvor mange mobiltelefoner som blir solgt i hvilke land, og hvordan de blir brukt? Da var det julaften på tirsdag, da Mary Meekers årlige rapport om internett-trender ble sluppet.

Du kan gå gjennom alle slidene, eller en av de mange oppsummeringene.

Noen highlights:

  • Mobil går forbi alle andre måter å være på nett på
  • Video, og visuelle kanaler generelt (som Instagram) øker og øker
  • Internet har forandret mange bransjer, men det er fortsatt mye som gjenstår, særlig innen utdanning, helse og offentlig sektor

Trender hjemmefra

Anbefaler også alle å lese blogginnlegget fra vår egen Marius Slette Johansen om trender innen e-handel – og også her handler det mye om mobil…

Google I/O 2015

Googles utviklerkonferanse åpnet i San Francisco i går, med fokus på Android og Googles skyplattform. I den kommende «Android M» har Google bl.a. ryddet opp i en del ting som har gjort plattformen klønete (som sikkerhetsinnstillingene), og det hele virker veldig… bra. Google satser også tungt på Internet of Things, med en egen Android-versjon for lyspærer og sånt.

På en del punkter har Google nå fått på plass ting Apple har hatt på iOS; ordentlig støtte for fingeravtrykklesing, bedre løsning for personvern, forbedret betalingsplattform og gratis lagring av alle bildene dine.
Men det er kulest når Google gjør det på sin måte, som med nevnte bildeopplasting, der Google analyserer og kategoriserer bildene, slik at du kan søke i dine egne bilder, uten å måtte bruke tid på å organisere og tagge de. Intervjuet med mannen bak det hele, Bradley Horowitz, anbefales.

Se hele keynoten, eller les oppsummering fra The Verge

Hva med Google Plus, da? Skulle ikke det ta opp kampen mot de sosiale gigantene? Vel, Google bedyrer at Google Plus ikke er død, men vil måtte gå gjennom «major changes» i de kommende månedene.

Kjendis- og streamingnytt

Sean Carter, bedre kjent som Jay-Z, kjøpte som kjent norske Wimp og døpte den om til Tidal. Denne uken var Jay på besøk hos teamet i Oslo, og uten å være altfor pessimistisk, kan det hende det nok hende de trenger litt inspirasjon. Bloomberg har en ganske omfattende og nedslående rapport om hvordan det går.

ENDELIG!!!

For oss som leser en del på skjerm og er opptatt av typografi, har Amazon Kindle vært en skuffelse. Men nå tar de et steg i riktig retning, med bedre typografisk kontroll og spesialutviklet font. I første omgang på iOS og Android-appene, men etter hvert også på lesebrettene.

Fonten er forresten designet av Bruno Maag & co, som for noen uker tilbake var på IXDA i Oslo og snakket om digital typografi.

Lesestoff til helga

On any team, there are two groups:

  1. The people who make the design decisions.
  2. The people who refer to themselves as the designers.

The first group is the most important.

Designing without a designer av Jared Spool

Publisert