uke 2

Verdens beste land, hva datakode på TV egentlig betyr, en mobilstyrt el-sykkel til begjær.Vi har samlet ukens beste innhold for deg!

Aftenposten skal besøke 250 abonnenter for å høre hva de egentlig mener om Tanta. Vi liker at avisen skal skaffe seg grundig innsikt i lesernes preferanser. Men ville svaret ditt vært helt ærlig dersom noen spurte deg om hva du ønsker å lese mer om? Risikoen er stor for at du svarer «regjeringskrisen i Ukraina», samtidig som du går rett på nett og leser om Miley. Vanskelig øvelse, altså, men forbilledlige ambisjoner. Og kanskje burde Aftenposten bruke minst like mye tid på dem som ikke leser avisen deres, men som kunne gjort det?

huffington uke 2

Beacons kommer stadig nærmere

Denne ukens samlet vi 20 interne entusiaster for å diskutere hvordan beacons vil kunne endre hverdagen vår i fremtiden. Vi var gjennom 190 ideer (både jordnære og noen som virkelig er «out there») i løpet av en firetimers workshop. Et par eksempler:

  • For huskjøpere: Hva om beacons ga deg informasjonen du trengte, der du trengte den på visning? Aka the selfguided tour.
  • Konferanse/konsert: Hva om scenen selv delte sitt program og ledet deg til andre møtepunkter der det skjedde?
  • Dating-arrangement: Hva om du kunne få beskjed om at «2 meter til venstre er en 98% match; med bilde og info»? Dog, kanskje i kategorien «litt out there».

Mer om fremtiden

Vi er fortsatt inne i spådomssesongen. Scott Hanselmann, meget kjent foredragsholder, har publisert sine årlige utvikler-verktøy-favoritter for 2014. Og wearables blir neppe et massemarkedsprodukt før i 2015, mener sjefen for Evernotes. I den forbindelse skriver Quartz.com at Samsung antagelig overdriver salgstallene for sin smarte klokke Gear. Det er forskjell på å sende til butikk og få betalt av kunden. Vi har liten tro på Gear, men desto større tro på smartere transportmidler og penn og papir:

Fem designlenker du kan like

  1. Teehan+Lax Season in review. Fordi det er morsomt å leke med fysiske grensesnitt, og fordi vi får lyst til å bli baseball-fans. PS! Sjekk videoen!
  2. Macaw, the code-savvy web design tool
  3. Standin.io, design for mobil
  4. Famo.us med fine 3D-brukergrensesnitt for mobil
  5. Flat design vs. skeumorphismer-spillet

flat design vs. realism uke 2

Og her er en interessant video om forced perspective i spill. Fikk oss til å tenke på anamorphic perspective, som vel er det motsatte (sjekk Holbeins «Ambassadors»). Er du i markedet for visuals og samtidig en te-elskende adrenalin-junkie? Verden farligste sti, som ender i et tehus

Klar for å lære noe nytt?

Og til slutt, for kosens skyld: Essensiell kunnskap før helgens fajita-varming og bakst: Du har brukt aluminiumsfolie feil hele livet!

God helg!

Publisert