uke 17

NSBs Apple Watch-app, tillit når du deler, Apples første hjemmeside – her er ukens beste innhold!

Unge folk vil heller dele enn å eie, og det kan få store konsekvenser for økonomien, viser en undersøkelse gjort av PWC. Det er ikke akkurat breaking news at tjenester som Airbnb og Uber er i vekst. Men funnene til PWC er overraskende i en amerikansk kontekst:

Tilliten mennesker imellom i USA er lavere enn på fire tiår. Samtidig åpner folk sine hjem og lar fremmede overnatte. Hvordan kan det henge sammen?

Jo, amerikanerne stoler kanskje ikke all verdens på hverandre, men de stoler på aggregatet av omtaler av sine medmennesker! På de ansiktsløse markedsplassene på nettet er en god rating fra tidligere kjøp og salg essensielt. Så ikke bare tilrettelegger de nye leie-tjenestene for utnyttelse av overskuddskapasitet, de passer også på å etablere den nødvendige tilliten for at en handel skal kunne finne sted.

Jay-Z kjøp av hele Norges Tidal er en handel som så langt ikke har betalt seg. Oppkjøpet blir snarere omtalt som en spektakulær flopp: Tidal-appen er ute av topp 700 apper i amerikanske Appstore, mindre enn en måned etter en stjernespekket lanseringskampanje, som fikk mye kritikk. Forklaringen? Folk har tydeligvis lite sympati med superstjerner som ber om en større bit av strømmekaken, og det virker antagelig mot sin hensikt å omtale konkurrentene i lanseringskampanjen: Spotify-appen har avansert til en topp fire-plass i Appstore.

Egenprodusert, norsk og nært

Design og teknologi

  1. Styleguidens plass i prosessen
  2. Android Wear gjør seg klar for å konkurrere med Apple Watch
  3. Microsofts ImmerseBoard tar videokonferanser et skritt videre
  4. Push-varsler blir tilgjengelig i Chrome
  5. Mer enn 60 e-bøker om teknologi – gratis
  6. Facebook lanserer Hello, som gir deg mer informasjon når noen ringer deg
  7. …. og Google lanserer Project FI, sitt eget mobilabonnement (her kan du se informasjonsvideoen)
  8. 3D-scanningsselskapet Volumental hjelper deg å finne riktige klesstørrelse
  9. Elevator.js
  10. Paula Scher om … blekk!

Rebranding av BBC:

Mer som anbefales

Not Impossible Labs har tidligere laget 3D-proteser for krigsrammede barn i Sudan. Nå har de hjulpet en ALS-syk mann med å kommunisere, her er «Dons voice»:

Fineste tilbakeblikket

Apples aller første hjemmeside

 

 

 

Publisert