uke 10

Designideer for Apple Watch, Frank Chimeros essay, Sans Bullshit-fonten. Her er ukens beste saker!

Denne uken er det én tekst «alle» snakker om, og den heter «The Web’s Grain» og er signert Frank Chimero. Essayet byr på både klassisk litteratur, moderne kunst og nostalgiske lyder for å beskrive en grunnleggende utfordring for webdesign: Alltid varierende skjermstørrelser. Chimero mener vi må anerkjenne at Internett er et helt eget medium med egne lovmessigheter, og at vi derfor, når vi bygger for web, må forstå hva som er unikt for materialet vi jobber med, på samme måte som en maler kjenner lerretet, penselen og fargene sine. Chimero lanserer begrepet edgelessness som en mulig løsning for weben. Les i vei!

Fra nærområdene

Vi har publisert egne saker denne uken: John har skrevet om at EPiServer CMS 8 er lansert og nyhetene som hører med, mens Tage har blogget om tre gode verktøy for å forenkle produktutvikling. Ellers:

Arkitektur (!)

Google bygger nytt hovedkontor. Det er interessant å se hvordan de posisjonerer seg mot Apple: Google åpner seg mot verden og naturen, mens Apple, som også bygger nytt, kapsler seg inn i en «walled garden». Facebook har også på seg byggherrehjelmen, og ikler kontorene sine en kappe av trær.

6 favoritter fra skjæringspunktet mellom design og teknologi

  1. 5 veldig fine designideer for Apple Watch
  2. … og Apple Watch for dagligvarehandelen
  3. Ustwo redesigner dashbordets måleinstrumenter
  4. IKEA lanserer møbler som kan lade mobilen din trådløst
  5. Design-detaljer for Tumblr for iOS
  6. Fin tweet fra Benedics Evans

Mer anbefalt

Morsomt denne uken

Har kollegaen din stillingstittelen Sosiale Medier Guru? Har det blitt litt vel mye disruptive innovasjon i prosjektene dine i det siste? Prøv Sans Bullshit Sans-fonten!

… og apropos: Er du proaktiv i forhold til relevante initiativ? Hm? Eks-kollega og husvenn Johan Høgåsen-Hallesby bruker jobbpausen sin godt, og har fått hjelp til å lage kunst av de aller verste språklige flosklene.

Vince Vaughn stiller opp på gratis stockphotos!

God helg!

Publisert