uke 1

Mens du danset rundt treet og mesket deg med ribbesvor, søkte vi hvileløst etter godbiter som kunne utgjøre stuffingen i årets første Skvulp: Godt nyttår!

Hvordan og når man sier «Godt Nyttår» har Twitter tatt på seg å visualisere. Quora går meta, og har stemt frem de beste svarene som ble gitt i 2013. Og selv om vinterdepresjonen i år blir servert på en seng av våt nedbør er det oppløftene å lese at vi akkurat har lagt menneskehetens beste år bak oss. Tenk det.

Design & UX

Hva er det å være designer i 2014? Det handler også om å hjelpe andre å være designere. Jared Spool har skrevet en ny artikkel vi anbefaler: Design is the Rendering of Intent. Vi er alle kjent med user-stories, men hva med job-stories? Vi likte dette fantastiske eksempelet på real-world UI og nudging. Og hvis du har 7 minutter ledig, se denne videoen om produktstrategi.

3 kjappe frontend-lenker

  1. Hva om ubrukt CSS automagisk kunne fjernes? 
  2. Prototyping i quartz composer
  3. Hvordan intervjue en frontend-utvikler

Slik & Derfor

La oss låne et lite grep fra den tabloide forbrukerjounalistikken og freiste med disse nyttige lenkene:

 We <3 Maps

De fleste som jobber med brukergrensesnitt har en fascinasjon for kart. Vi jobber med mange prosjekter som bruker kart som grensesnitt, og kjenner ofte på nerdegleden i gode kart. Her er noen eksempler fra romjulen:

Lett blanding

Smarte folk sier smarte ting

Dårlig stemning

Nytt år er også tid for refleksjon. og vi har også lest ting til ettertanke i julen.

Og 2013 ble året hvor mange store tjenester opplevde sikkerhetsbrudd. 2014 skal tydeligvis ikke bli bedre, denne uken havnet hele Snapchats brukerdatabase – inklusive folks telefonnummer – på nett.

Fint, rart og gøyalt

Ovenfor ser du Samsungs reklame for smartklokker. Dette vitner om et selskap som er et stykke unna å forstå kultur og hvordan folk egentlig forholder seg til hverandre. I den virkelige verden hadde jenta ristet på hodet, slappet ham i fjeset og politianmeldt vår helt.

Og til sist, 2013 var året Ylvis var på alles lepper. Så hva skjer når man spør: Siri, what does the fox say?

God helg nuh!

Publisert