uke 44

Vårt forhold til mobiltelefoner, mer animasjon og time travel for nybegynnere. Her er det beste av det meste – ting vi har delt og diskutert i uken som gikk.

People using phones er en fascinerende samling på Flickr, som dokumenterer folks bruk av mobiltelefoner gjennom nesten ti år. Hvordan ble vi så avhengige av dem? Bildene er tatt av Timo Arnall, Creative Director i BERG, som forøvrig gjorde Internet of thing-initiativet Berg Cloud åpent for alle denne uken.

Top 10 lenker vi delte

  1. Uleselig – flott kampanje fra Norges Blindeforbund
  2. Trenger vi sommertid/vintertid?
  3. Hvilke land er best på åpne data?
  4. Sanntidskart over livets gang – hvor folk fødes, hvor folk dør
  5. Fin visualisering av skjermstørrelser og oppløsning
  6. Intro til prototype-/designverktøyet Sketch
  7. Codewars – game on!
  8. The Mobile Playbook fra Google er ute i ny oppdatert versjon
  9. Vår favorittkalender til iOS – Fantastical 2
  10. Og tenk på denne tegneserien neste gang du spør en utvikler om han har to minutter

Mer animasjon!

Animasjon blir viktigere og viktigere i moderne, digitale løsninger. Her er tre lenker vi anbefaler om temaet denne uken:

Fint, sjukt og artig

Vi trenger flere designere om dagen, men dessverre er ikke alle CV-ene som denne her. Virgin America er flinkest i klassen på å leve opp tilmerkevaren sin – sjekk denne sikkerhetsvideoen. Og flyr vi enda litt høyere – denne videoen av Mars er fine saker (panfløyte aside). Kidsa er helt ålreite, men det klart tumblere som Selfies at funerals gjør det vanskeligere og vanskeligere å være helt sikker. Og hvis du ikke har full kontroll på det allerede kan du jo også bruke helgen på endelig å forstå de grunnleggende paradoksene i tidsreiser.

God helg!