uke 43

Apple gir bort operativsystem, NRK hopper av dit.no og et fantastisk kart over etnisk bosetting. Vi har samlet det beste digitale innholdet for deg!


Apple skjenket oss nye produkter denne uken: iPad Mini Retina, iPad Air, ny Mac Pro, ny MacBook Pro.

Den mest oppsiktsvekkende nyheten? Selskapet kunngjorde at oppgradering av operativsystemene deres fra nå av skal være gratis. Hva da med erkekonkurrenten Microsoft, som fortsatt skal ta seg betalt for, og delvis leve av, Windows-lisenser? Spiller det egentlig noen rolle for forbrukerne? Er det ikke slik at Apples eventyrlige marginer på hardware – les: dyre dingser – subsidierer «gratis» operativsystem? Og på den andre siden bruker aktører som f.eks. Amazon inntekter fra innhold til å subsidiere hardware igjen. Les gjerne en skikkelig god Techcrunch-artikkel om dette.

Pa-ram-pam-pammm … pa-ram-pam-pammm (mel.: «Norge Rundt»)

NRK tar hatten og går fra trafikkportalprosjektet dit.no. Det er prinsipielt riktig av allmennkringkasteren å konsentrere seg om samfunnsoppdraget sitt. Og det er strategisk klokt å stanse ekstrakurrikulære prosjekter som dit.no – før den blå regjeringen tvinger dem til det. For oss forbrukera er det imidlertid litt synd, da. Vi vet jo at NRK er flinke på sånt, og når ingen andre klarer det … hm!

Sosialt, søkbart, syrlig

En spansk bank lanserer Google Glass-app. Noen av oss har lite tro på Google Glass de neste fem-ti årene, og da er det jo artig å tenke på at den fremste brukerfordelen med denne appen– veivisning til nærmeste minibank – er meningsløs om fem år. For hvem tar vel ut cash da?

Blanda drops

Fine ting

Racial segregation er et yndet tema i USA. Dustin Cable ved University of Virginia har laget et utrolig fascinerende kart, som viser hvor etniske grupper er bosatt. Én farget prikk pr. menneske. Det blir 308 millioner prikker, det. Gå rett til kartet her, om du vil.

Screen Shot 2013 10 24 at 21.26.46 uke 43

Prosjekt & prosess

Strategi i revers. Når du vil komme i gang kjapt kan du kjøre strategiprosessene i sprinter på fem dager, foreslår Undercurrents Matthew Daniel. Flere gode tips:

UX Design

What the #$%@ er UX Design? UX Mastery gir deg svaret i videoen over, med en sjablongmessig håndtegnet video. Se forøvrig også videoen ROI of UX og posteren «UX is not UI»

pepsi uke 43

Moro for hele familien

  1. Merkevarer med ærlige taglines (Se bildet over og i artikkelen, vår favoritt, MTV)
  2. BH som tvitrer hver gang den åpnes? Endeligh!
  3. Ukens tumblr om I-landsproblemer
  4. Seene – Instagram møter Vine møter 3D? Særlig. (Da venter vi heller på å få printet ut animerte GIF-er!)

God helg!