uke 42

Vil ny regjering gi bedre digitale tjenester i Norge? Vil Google selge like’ene dine? Og sjekk ut et fantastisk søk for fargebilder. Her er ukens beste digitale innhold.

Digitalisering og #nyregjering

Denne uken ble det klart at digitalisering av det offentliges tjenester vil legges under Jan Tore Sanners såkalte «superdepartement». Dette betyr en tettere kobling mellom kommune og stat i denne type spørsmål, hvilket IKT-Norge gir tommelen opp for. Vi var først bekymret for at fokuset kunne bli for overordnet i den nye strukturen, men pustet med magen da vi så at den meget kompetente Paul Chaffey blir satt på saken som statssekretær. Det er mye som skal gjøres på kort tid, og vi er spent på om vi vil se konsolideringer av typen hvor DIFI/Altinn slås sammen. Det gjenstår å se hvor mye som gjøres hvor raskt på hvilken måte – vi er hvertfall optimistiske. I mellomtiden gratulerer vi den flinkeste i klassen GOV.UK med å ha lagt sitt første år bak seg.

Kramgoda från Nårje

Topp 10 vi ristet ut av internetts erme

  1. Google kan snart koble deg og produktene du har gitt tilbakemelding på, og bruke dere i annonser. Mer om dette på norsk her.
  2. Det svenske analysebyrået Berg Insight spår at «det å kjøpe en smartklokke vil i 2017 være like vanlig som å eie et digitalkamera i dag«. En merkelig analogi, ja. Forklaringen er at byrået tror smartklokker blir ganske vanlig, men ikke like utbredt som smarttelefonen, for eksempel.
  3. Nielsen Norman Group snakker fra levra, her er deres dom over iOS7, sjekk forøvrig ut 300+ finfine iOS7-ikoner
  4. Anbefalt Case:Entertainment Weekly goes responsive, mer her også.
  5. Windows 8.1 ble lansert i går. «Alle» snakker om at startknappen er tilbake, men skylagring i SkyDrive som default og et globalt Bing-søk er andre nyheter å legge merke til.
  6. Selskapet NewsCred etablerer stor «nyhetsredaksjon» kun for branding. Øh?
  7. Slik ville nettet sett ut om man fjernet de største sidene – søkemotor til refleksjon der altså.
  8. Finland står bak noen av verdens mest populære apps. Hvordan har det blitt slik?
  9. Verdens første hashtag (@-reply og retweet)
  10. Paul Rand sitat spottet på Digital Project Management Summit 2013

quote uke 42

Konferansevideoer å kose seg med i helgen

Denne uken gikk to strålende konferanser i vår bransje av stabelen – Brooklyn Beta i New York & Çingleton i Montréal. Nå kan man ikke få med seg alt av spennende konferanser verden over, men heldigvis legger mange ut video fra presentasjonene i etterkant. Denne uken ble dette tilgjengeliggjort for to av de mest interessante konferansene vi vet om:

Fint, rart og morsomt

Vi har tenkt det mange ganger, vi tror til og med vi har sett det før. Men noen må ta ansvar og tilgjengeliggjøre det for oss:

tbane uke 42

God helg!