uke 40

Norsk, digitalt hipstermagasin, designprogram fra Google for hvermannsen, Steinar løp og fridde via GPS-en. Vi har samlet ukens beste digitale innhold for deg!

Google har lansert gratisverktøyet ‘Google Web Designer‘ – et designverktøy som spytter ut moderne HTML5 i andre enden. Det finnes alternativer som Webflow og Adobe Edge. Men i kjent Google-stil er dette produktet «gratis». Vi var kjempegira, men ble skuffet over to ting: Det er ikke tilrettelagt for å jobbe responsivt, og strengt tatt egner det seg best til å lage bannerads. (Kanskje ikke så overraskende). Og et godt verktøy er jo heller ingen garanti for at resultatet blir åsm.

Frå heimlege traktar

Schibsted og Telenor lanserer rubrikk-satsning i Asia og Sør-Amerika. Nyheten fikk analytikerne i den amerikanske banken Goldman Sachs til å begynne å følge Schibsted, og uttale følgende:

– Schibsted er feilaktig sett på som et medieselskap i nedgang, mener banken, og spår at 82 prosent av konsernets inntekter vil komme fra onlinevirksomheten i 2017, mot 55 prosent i dag.

Det nylanserte hipstermagasinet Harvest springer delvis ut av Schibsteds tidligere stjerneskudd – nå deltidsansatte – journalist Ketil Østli. Nettmagasinet er skrevet for menn med skjegg og tømmerhoggerskjorte. Eller, som de selv beskriver seg på Facebook-siden sin:

– Vi ser på Harvest som et leirbål, et sted å fortelle historier.

Så kan man lure på om folk ønsker å lese om naturen – heller enn å være ute og oppleve den selv? Sitte der med iPad-en sin foran peisen? Nåh.

6 lenker til digitale designgodbiter

  1. Fastcodesign har kåret årets beste designløsninger, og her er Nikes fem erfaringer med innovasjonsdesign
  2. Squaresend gjør mailto-lenker om til fine kontaktskjemaer
  3. Nettet går mot kort har vi sett tidligere, her er en fin samling kortbaserte brukergrensesnitt
  4. Jakten på det nye save-ikonet – vi liker dette forslaget.
  5. Hvordan Google lærte seg selv å bli flinke på design
  6. Test de responsive sidene dine med dette snasne verktøyet.

WntrM6p uke 40

For det private næringsliv

Oss mennesker imellom

Løye denne uken

God helg!