uke 9

Apps for papps, digital etikk og Harlem Shake for websider. Dette er noe av det vi har lest, delt og diskutert i uke 9. trans uke 9

SSB slipper nye sider

Etter  6 år og 125 millioner har Statistisk Sentralbyrå (SSB) lansert sine nettsider i «ny drakt». Gratulerer, vi unner dere virkelig å få disse ut, og gleder oss over at Norges beste data-skattekiste er blitt mer tilgjengelig gjennom bedre navigasjon, presentasjon og søk. Men vi har to (store) spørsmål og en oppfordring om at man deler erfaringer.

Mobile Meetup

Første Mobile Meetup i 2013 gikk av stablen denne uken. Lily Apps fortalte om hvordan det å ta betalt er en fin måte å validere hypotesene sine på. Stian fra Transisto viste frem RattleJam – en sosial måte å leke med musikk via mobilen. Sjekk resten av arrangementene denne våren her.

mobilemeetup uke 9

I uken som har gått har vi også vunnet en rammeavtale med Kirken. Men vi har likevel rom for agnostikere – i hvert fall plattform-agnostisk webtilnærming: – Det finnes ikke noe «mobilweb».

Og når vi er inne på etikk og moral: Han har skrevet om det før, vi har vært enige med ham lenge – og det er verre enn noen gang …

Så: Kanskje vi skal skru igjen nedre del av Internett?

Vår digitale fremtid

… men for å komme oss dit burde kanskje flere få lære datamaskinenes språk?

Denne uken har vi også lest et par inspirerende artikler om strategi.

«Strategy is not planning — it is the making of an integrated set of choices that collectively position the firm in its industry so as to create sustainable advantage relative to competition and deliver superior financial returns.»

«[…] making strategy a self-correcting series of intentional experiments.»

This week in Design 

tegneserie uke 9

Verktøy du kan ha glede av

Denne uken: Javascript spessial

Fint og morsomt denne uken

God helg!