uke 8

Google Glass, VGs redaksjonelle regnskap og lærdommer fra nyere forskning: Dette er hva vi har lest om, delt og diskutert denne uken.

Googles Glass (ja, de uskjønne teknobrillene som Google håper vi ønsker oss…) viser frem nye triks denne uken. Og vår avventende ordbruken er bevisst, for det er ikke opplagt at vi, som kontinuerlig driver med ekstremsport i Googles verden, vil ønske å spille inn hvert eneste øyeblikk av de adrenalinfylte livene våre på video. Kanskje trenger vi ikke flere dingser å ta bilder med, men verktøy som faktisk løser utfordringer i livene våre? Det kan Glass kanskje gjøre på sikt, men da må Google vise oss hvordan vi får unnagjort praktiske gjøremål hjemme og på jobb med Glass. Vi har GoPro på hjelmene våre, vis oss heller mer av Google Now.

5 kjappe om design

  1. Bør vi endre måten vi gjør brukerinnsikt og UX Research?

  2. Hartmut Esslinger, grunleggeren av Frog, gir sine beste råd
  3. De 10 bud for moderne web-design
  4. 28 av flinkeste folka uttaler seg om web og mobiltrender for 2013

  5. Mail Online brøt alle regler, men vant lesernes gunst

Fra uken som gikk…

Screen Shot 2013 02 22 at 11.26.51 1 uke 8

VG lanserte sitt redaksjonelle regnskap i et scrollbart long-page format. Flott tiltak, fint løst og neste år ønsker vi oss bare at de bruker en lesbar kontrast. Ukens internettpensum bestod i en oppfrisking på den animerte GIF’ens historie. Vi oppsummerte våre favoritter fra by:larm tech, leste oss opp på det siste tilskuddet i delingsøkonomien og hvorfor ingen egentlig hater Amazon.  Vi kom over denne praktiske SEO-checklisten, og hadde vondt av sosiale medier-teamet hos Burger King. Og Morgenbladet skrev om ‘kapitalisten og moralisten’ i denne artikkelen om forutsetningen for e-bøker i Norge.

 

Nyere forskning viser…

… hvordan vi holder dingsene våre

… at større bilder selger mer

… hvorfor det ikke burde være mulig å legge stolen på fly bakover

… hvordan mobil påvirker e-handel

…at desentralisert publisering på web funker dårlig

 

Samtalen på nett?

Screen Shot 2013 02 22 at 11.29.42 uke 8

Hvem bruker vel forum på nett, kan man spørre seg. Vel, Klikk hadde alene 18 millioner sidevisninger i januar. De siste årene har vi også fått andre forsøk på å strukturere samtalen på nett gjennom f.eks. Quora – som baserer seg på en ‘spørsmål og svar’-modell og Branch – som fremhever en ordstyrer/kurator-rolle. Men tilbake til forumet, denne uken kom open source alternativet Discourse, som også bringer nye ideer til torgs.

Fint, rart og morsomt

God helg!