uke 6

Kari Traa i undertøyet, webdesign for én side og Aftenpostens utrygghetsgenerator. Dette har vi lest, delt og diskutert denne uken.

Mange av oss vil nok gjerne kle av Kari Traa. Men Milos ferske reklamestunt handler om noe langt mer bekymringsfullt: Like-gating. Kollega Johan Høgåsen-Hallesby har skrevet en tekst om hvordan vi lokkes og lures til å oppgi privat informasjon til kommersielle aktører.

Med det formål å sanke brukerdata etableres kunstige hindre som gjør det vanskeligere for deg å få gjort det du faktisk vil på en nettside – resultatet er en forsøpling av det digitale rommet, og før du vet ordet av det brukes du i en reklame for Aleris Overvektsklinikk eller det som verre er.

Screen Shot 2013 02 05 at 12.22.55 1 uke 6

Fastcoexist skriver om fremtidens arbeidsplasser. Det handler om mer avansert og umiddelbar sosial og faglig feedback, videokonferanser i HD og pop-up-kontoret (mais ouis!). Vi savner et større fokus på et såkalt ærlig dags arbeid – hva skal til for å levere ordentlig kvalitet? «Ro til å tenke» er det første vi kommer på, og det mangler i de fleste fremtidsscenariene vi har sett.

Andre lenker relatert til hvordan vi jobber:

Vi har diskutert single page webdesign denne uken. Her er noen gode eksempler:

airbnb uke 6

Design og utvikling

Nytt fra Norge

Diverse

Ekstra hyggelig denne uken

Sliter du med å gi det hemmelige prosjektet ditt dekknavn? Sitter de gode pseudonymene langt inne når du skal trolle i nettavisenes kommentarfelt? Jobber du med produktutvikling i IKEA? Da kan denne og denne nettsiden hjelpe deg med å finne navn!

sykkel uke 6