uke 5

Denne uken har vi snakket om Vine, grunnlovsprofilen, designrevolusjonen hos Google og mye, mye mer.

Oslos egen SXSW – by:Larm Tech

I år utvider by:larm med en konferanse som tar for seg design, teknlogi og start-ups inspirert av suksessen til SXSW (South-by-Southwest-festivalen). Konferanse fra kl12 på 13. og 14. februar og alle by:larms konserter + fester på kveldene. Vi skal dit og håper vi treffer mange av dere der.

Screen Shot 2013 02 01 at 09.41.45 uke 5

 

Grunnloven 200 år slipper grafisk profil

Denne uken ble profilen for grunnlovsjubileet lansert til relativt lunken mottagelse (her, her og her). Vi synes imidlertid det er mye fint i tanken bak og prinsippet for logoen. Dog ble det mye pirking på sluttresultatet også her. Hadde man bare kunnet lansere nye profiler i beta….

 

En designrevolusjon hos Google

Denne uken hadde The Verge en superinteressant artikkel om hvordan Google har gått fra middelmådig til å bli en av de flinkeste i klassen på design. Også godt oppsumert i videoen nedenfor.

Windows Azure – case study

Making Waves er blant de første i verden til å ta i bruk Microsofts nye skytjeneste Azure Mobile Services. Vi bruker tjenesten for å lagre personlige profiler og sende push-varsler for VGTVs Windows 8-app. For noen uker siden fløy Microsoft til Norge for å snakke med oss om våre erfaringer og av dette laget de en liten informasjonsfilm, der vi får fortelle om hvordan appen og Mobile Services fungerer. Hver fugl synger med det engelskspråklige nebbet den har.

Screen Shot 2013 02 01 at 07.56.56 uke 5

Den nye Vine(n)

Thomas Baekdal startet året med å spå at vi i 2013 får se færre spennende, nye sosiale løsninger. En kjedelig påstand, og heldigvis er den allerede motbevist: For Twitter har nettopp lansert videoappen Vine for iOS … og vi kan ikke huske sist vi lastet ned en like fengende applikasjon! Brannfakkel: «Vine vil gjøre for video det polaroid gjorde for foto.»

Konseptet er så enkelt og brukergrensesnittet så vellykket at man lurer på hvordan man klarte seg uten: Du spiller inn video ved å holde fingeren på skjermen. Innspillingen pauser når du slipper opp. Du har bare seks sekunder til rådighet, men det holder for å lage enten kule små stop-motion-videoer eller filme hunden som gjør noe veldig morsomt. Og så deler du videoen i med andre Vine-brukere eller på Twitter (som allerede har kjøpt selskapet). Instagram er såå 2012, Vine må prøves!

Annet vi har lest og delt denne uken:

All you need is LOL

God helg!