Bølgeskvulp uke 47

Ukens beste kundeopplevelser, de beste UX-videoene og Salvador «365 days of Movember» Dalis bart. Dette har vi lest, delt og diskutert denne uken.

Austin Kleon 550x309 BC Play2 384x2471 Bølgeskvulp uke 47

Tidligere i år var vi på UX Week i San Francisco. Nå er video av foredragene ute og vi anbefaler at du setter av tid til disse 5 foredragsholderne:

  1. UX is strategy; Not Design Peter Merholz diskuterer forskjellen på brukeropplevelse som strategisk profesjon fremfor utøvende designdisiplin.
  2. An Animating Spark: Mundane Computing and the Web of Data Tom Coates, en av de aller mest interessante tenkerene innen internet of things.
  3. Citizen Experience: Designing a New Relationship with Government Jennifer Pahlka forteller om hvordan Code for America arbeider for å forbedre det digitale grensesnittet mot befolkningen i det offentlige.
  4. Steal Like an Artist | Austin Kleon tar livet av ideen om orginalitet.
  5. The Power of “Why?” | Bill DeRouchey peker på en av designerens viktigste rolle.

Ukens gode kundeopplevelse

Vi deler ofte historier om gode kundeopplevelser oss i mellom. En bekjent klarte ikke registrere seg i en nettbank, men ble oppringt dagen etter av en hyggelig kundebehandler, som gjerne vil hjelpe til. En annen kollega opplevde imidlertid en litt annen variant da han måtte avbryte forsøket på å installere New Relic. Ikke bare tar de kontakt, de hiver inn en gratis t-skjorte, støtte til Movember, en video som forklarer hvordan han kan komme i mål og alt fra en faktisk person. Ikke noe no-reply. Tvert i mot: «Reply back to me (I’m real!)». Best av alt var likevel sangen de har skrevet til sånne som Pål.

Screen Shot 2012 11 23 at 12.10.02 Bølgeskvulp uke 47

In other news

Denne uken har kollega Ole Petter har skrevet på bloggen om ideen om private clouds. Og Brukeradferds-avdelingen har kåret en vinner i «Vinn usability-hjelp»-konkurransen!

Etter lansering av Windows 8 og Microsofts Surface har diskusjonene gått høylytt hos oss og andre. Usability-guru Jakob Nielsen har lite til overs for Windows 8, og hos MG Siegler i Techchrunch havner Surface-en i søpla etter testingJay Greene i CNet tar til motmæle. Vi har nå 4stk Surface i hus, men skal gi det litt mer tid før vi gjør oss opp en mening.

Andre ting som har gledet og/eller ergret oss:

Og til slutt her er 5 av godbitene vi humret godt over denne uken. Keep’em coming interwebz:

Finest denne uken? Den visualiserte historien om klimaforhandlinger unnagjort på 83 sekunder.