uke 46

iPhone-Siris spennende fremtid, media-gull fra Clayton Christensen og Little Printer endelig i butikken. Dette har vi lest, delt og diskutert i uken som gikk.

Denne uken har vi diskutert digitale tjenester som leveres utenfor skjermene våre. Little Printer er et fint eksempel på hvordan nettinnhold på en tiltalende måte flyttes tilbake til fysiske produkter. Og den slippes på mandag.

Vi bidro med foredrag på konferansen Digital Winners, der Siri-gründer Dag Kittlaus også var blant  foredragsholderne. Kittlaus var mest engasjert – og engasjerende – da han oppfordret oss til å bruke deler av oljefondet til å etablere verdens teknologisentrum i nærheten av Gardermoen. Og han spår en digital fremtid der vi interagerer med teknologi på helt andre måter enn i dag: med stemmen (selvsagt), med håndbevegelser og med tankene våre. Vi anbefaler å lese Counternotions reflekssjon om hva vi kan forvente oss på dette feltet fremover.

Det får oss også til å tenke på Nike+ Fuelband-forløperen Jawbone Up, som  nå har blitt relansert etter 3 millioner (!) timer med brukertesting. Armbåndet gir deg beskjed dersom du – på din ferd mot Beach 2013 – trenger en spasertur etter middag, for eksempel.

jawbone uke 46

Vi har også diskutert hvorfor vi liker Harvard-professor Clayton Christensen så godt. Greit, han lærte oss å bruke begrepet «disruptive innovation» i stedet for andre pauseord, som «ehh» og «mmm». Appellen skyldes i enda større grad at Christensen gir oss analytiske verktøy som hjelper oss å bygge en bro fra våre menneskelige motiver til lønnsom forretningsstrategi. Dette gjør han for eksempel når han går grundig til verks for å redde mediebransjen. Clayton har også nylig forfattet ideer om hvordan amerikansk økonomisk politikk kan endres for å hjelpe landet ut av stillstanden. Regressiv skatt på langsiktige investeringer, anyone?

clay uke 46

Annet vi har lest med interesse denne uken:

tjenestedesign uke 46
God helg!