uke 45

Designplagiat fra Tyrkia, Microsofts nye identitet og gratis hjelp med brukervennlighet. Dette og mye mer har vi lest, delt og diskutert i uken som har gått.

This is Turkey!?

ripoff uke 45

Denne uken skvatt vi godt da Go Turkey Tourism lanserte nye nettsider. Der andre lar subtil inspirasjon adopteres inn i nye design hadde denne gjengen kopiert Visit Norway ned til minste pixel. Jepp, til og med snørapport og illustrasjonselementer basert på norsk rosemaling. (Psst Tyrkia: Visit Norway har forøvrig fått et oppdatert og respsonsivt grensesnitt siden sist dere var innom). Men bare så vi ikke starter geopolitiske reiselivskonflikter – det er Go Turkey som er Tyrkias offisielle reiselivsportal. Og de ligner bare på seg selv.

Nye stemmer fra Microsoft

Microsoft har fått ny merkevareidentitet. Det nye operativsystemet Windows 8 er selvsagt sentrum for re-designen, men også Bing, Explorer og andre av selskapets brands er med på makeover-en. Wolff Olins er ansvarlig, og R/GA har stått bak den digitale biten. Todd Simmon i Wolff Olins forteller om prosessen til Fastcodesign.

Hipsterfotografen Todd Selby har tatt flotte bilder av «people and the way technology plays a part in their lives». Kjernebudskapet er det vennlige «We, not me». Eventuelt kunne de sagt «We, not i…».

Vi som allerede er middels skuffet over at Microsofts mye omtalte nettbrett Surface ikke er tilgjengelig i Norge, er også skuffet over markedsføringen til Microsoft her til lands. På t-banen er det bare store bilde av hardware. Ingen glade jenter på skateboard. Men vi får kanskje den markedsføringen vi fortjener?

skatergirl uke 45

Hvem fortjener hjelp med brukervennlighet?

I anledning World Usability Day (som var i går) arrangerer brukeradferdsavdelingen i Making Waves en konkurranse:

«Er det norske nettsteder du bruker eller kjenner til som har store brukervennlighetsproblemer? Nå kan du strekke ut en hånd ved å nominere dem til gratis hjelp videre.»

Meld på din kandidat her konkurransen her.

 Andre ting vi har delt

God helg.