uke 39

Norges beste offentlige nettsteder, visualiseringsknep og 3D-printing av norgeskartet. Her er de beste lenkene vi har lest, delt og diskutert i uken som gikk.

Cathrine har skrevet to bloggposter fra Service Design-konferansen Next i Berlin: Les om hvor viktig det er å koble design til forretningsverdi, og få oversikt over de beste visualiseringsrådene akkurat nå.

Innenriks

Digital avislesning øker (!!), mens opplagsfallet til papiravisene er halvert. Det skal bli spennende å følge med på avisenes lesertall i tiden fremover: Schibsteds regionaviser, nå sist Aftenposten, legger innholdet sitt bak betalingsmurer. Hva vil artikkelkvoter og betalingsløsninger bety for lesertallene digitalt, papiropplagene – og ikke minst – trafikken til evig-åpne NRK.no?

Omsetningen fra mobilannonser har økt med 234 prosent så langt i år

Skatteetaten forteller om hvordan de sparte 175 dagsverk på Skatteetaten.no med enkle grep.  Difi  har kåret årets offentlige nettsteder (high five, Akershus Fylkeskomune). Og i den forbindelse peker Torgeir Waterhouse i IKT-Norge på noen interessante paradokser.

Hva skjer i digital banking, spør du?

 

 

Topp 10 delte og leste denne uken

  1. Satisfries: Burger King har begått ekte inkrementell innovasjon når de har utviklet ny pommes frites med markant mindre fett
  2. Ben Bajarin mener disruptive innovation-teorien ikke passer for Apple
  3. En app som hjelper deg å huske drømmene dine. En drømmeapp, rett og slett.
  4. Lei av at alle andre skal mene om hvem som skal sitte i Regjeringen? Legg din egen regjeringskabal hos VG Nett.
  5. Ti TED-videoer det er verdt å se, om du er mann.
  6. Reed Hastings, CEO i Netflix, deler hva han har lært gjennom karrieren
  7. Hvordan forholde seg til kjappe endringer på nett? Refleksjoner fra en designer  i Flipboard
  8. “The most beautiful Google experience is the one you never notice.”
  9. Fin samling lenker som dokumenterer vekst på mobil
  10. So you’re a web designer, right?

 

Den flinke gjengen i Bengler har stukket hodene sammen med Skrekkøgle og Kartverket. Nå kan du printe ut din lille bit av Norge og sette den på peishylla. Sjekk ut Terrafab. Ukens tumblr  vi anbefaler er WTF Visualizations – visualiseringer gone all wrong. Og helt til slutt runder vi av med nananananaananananana…. BatDad!

 

God helg!