uke 36

Vi har samlet ukens viktigste digitale nyheter for deg! Comoyo kneler, Microsoft kjøper Nokia og SuperMario spiller «Get Lucky».

Denne uken har vi snakket mye om at Comoyo View legger inn årene for godt. Telenor-selskapet har vært åpne om at de ble tatt på senga av Netflix, og det viser seg nå at aktører med større budsjetter for kjøp av innhold er en av hovedårsakene til at de gir opp.

Vi har tidligere diskutert hvorvidt innhold er det eneste som teller Comoyo, og delt våre tanker om hva en god filmtjeneste på nett er.

Comoyo hadde noe bra på gang, så det er synd det endte slik. Nå er vi er spent på å se hva restene av Comoyo kan bli. Med en stall av så stellar utviklere, kanskje en fremoverlent labs-funksjon for Telenor?

Er mobilsøk en trussel for norsk næringsliv?

jg640 uke 36Onsdag morgen var Jan Grønbech fra Google på besøk og delte sine tanker med oss. Han mener det er et stort problem at norske bedrifter ikke har mobiltilpassede nettsider. Etter foredraget intervjuet vi ham.

Flere lokale nyheter

Historiefortelling på norske nettaviser

New York Times satte en ny standard med deres artikkel Snow Fall. Vi liker at også norske nettredaksjoner satser på grundig digital historiefortelling. Mer av dette hadde vært fint!

Microsoft + Nokia = hvaffornoe?

Parforholdet har allerede avfødt et nytt mobilt OS vi kan bryne oss på, og nå har Microsoft og Nokia tatt sin romanse til 3rd base.

Om man skal være pessimist kan man hevde at Windows Phone 8 kom for sent i gang. I de nye økosystemene, som bæres av tjenestene og innholdet som leveres på dem, sitter Nokia med høner uten egg.

Den mer optimistiske vinklingen er at Microsoft nå posisjonerer seg til å bli mer et «device og services»-selskap, nærmere Apples posisjon. Og på visse områder er Microsoft bedre enn Apple: brukerhåndtering, skytjenester, bedriftsmarkedet etc. Med kontroll på hardware kan de potensielt levere brukeropplevelser som er optimalisert gjennom hele produktet.

Her er hva noen medier skriver om oppkjøpet:

Det er uansett ikke sikkert at markedet skjelver når to aldrende kjemper slår seg sammen

nokiasoft1 uke 36

 

Flatt skal det værra…

Heitere enn wokpannen på 90-tallet. Her er 3 artikler du kan lese deg opp på:

Kampen om håndleddet

Apple annonserer nye produkter 10. september. Men det er lite som tyder på at vi kommer til å få eplepynt på armen av den grunn. Andre har derimot sluppet sine nyvinninger i dette markedet.

  1. Samsung Gear – smartwatch som snakker med din smartphone.
  2. Qualcomm Toq – som også har batterilevetid på mer enn et døgn.
  3. Nymi bracelet – tar quantified self armbåndet til neste nivå.

nymi uke 36

A day in the life of a…

Annet snask vi har inntatt

5 fine på tampen

God helg!