uke 35

Store norske aktører lanserer labs-blogger, vi har samlet en håndfull gode artikler og gir deg de to videoene du MÅ se denne uke 35.

Først en liten notabene folkens: Husk at alle nye IT-løsninger «rettet mot allmennheten» skal være universelt utformet fra 1. juli 2014. Hva betyr så det? Lær mer hos Dataforeningen 3. september.

Dene uken slapp NSB sin Labs-blogg. Skatteetaten har også begynt å dele trafikkstatistikken sin (mange skattenytere på mobil, gitt!). Flott initiativ fra den fronten. La oss håpe dette kan motbevise eksemplene på at det offentlige svarer med portal, fremfor folk med et mandat.

Adblockere kan gjøre hverdagen mindre masete, men er et paradoks i vår bransje. Når reklameblokkeren AdBlocker samler inn penger for å kjøpe anti-reklame-annonser må vi tenke etter om det er fornuftig å bite hånden som som mater oss.

Mange griper til Facebook-login i sine tjenester, men BliVakker økte faktisk omsetningen da de fjernet den igjen. Kanskje hadde det vært interessant å isolere effekten av Facebook-login ved å teste KUN mest sistnevnte også? (Alle BliVakker-kunder har uansett profil.)

3 kjappe fra dei sosiale mediane

  1. Og appropos Facebook, nå har’em løsna litt på slipset i konkurransereglene. Der man før ikke fikk lov til direkte å koble sosiale handlinger mot konkurranse, kan man nå kline til med ‘Trykk like – vinn iPad’. Hva gjør dette med verdien av en like?
  2. Twitter har innført detaljer i grensesnittet som gjør det lettere å følge en samtale. Det forklarer hvorfor de vil ut med tredjepartsklienter. Men også interessant å se hvordan sosiale tjenester konvergerer.
  3. Det er 6 år siden hashtaggen ble født. Og i en kakofoni av hashtags fra desillusjonerte kids på Instagram er det interessant å se hva den opprinnelige ideen var.

Så du denne?

Aiaiai, så dårlig samvittighet har vi ikke kjent på siden tømblern Parents on Phones. Selvfølgelig kan man argumentere for at hun burde velge seg andre venner. Men uten å bli hengt ut som en dystopisk, konservativ profet – vil vi i fremtiden se tilbake på dagens situasjon og tenke at teknologiske fremskritt løp så raskt at de sosiale normene ikke klarte å halse etter? Eller en fremtid med mindre skjermtid fremfor flere og mer?

Om web og dem som lager det

Andre godbiter fra bunnen av soup de jour

God helg!