uke 32

Jeff Bezos og Washington Post, slapp pappapp og alle spillene du elsket som barn. Dette har vi lest, delt og diskutert i uken som har gått.

Denne ukens store samtaleemne har vært at Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon, har kjøpt den anerkjente amerikanske avisen The Washington Post. Det mest interessante med oppkjøpet er at det ikke er opplagt hvorfor han gjør det. Teoriene spenner fra optimisme (Business Insider) til svartmaling (Siliconvalleywatcher).

Vi tror Bezos kjøper avishuset fordi han tror det er mulig å eksperimentere seg frem til en ny og lønnsom modell for kvalitetsjournalistikk. Han har tidligere fornyet varehandel, kanskje klarer han å endre en ny bransje?

Her er noen artikler som diskuterer oppkjøpet:

… og her er et eksempel fra The Guardian på nettopp hva man kan få til når journalistikken utnytter de digitale mulighetene: Firestorm. Sett av litt tid for historien, og husk å slå på lyd/høretelefoner.

App app app, Pappapp!

Skrev vi at ukens store samtaleemne var Bezos og The Post? Her hjemme er det Regjeringens pappa-app Pappatid som har opptatt oss. Ukens Bølgeskvulp-redaksjon har ennå ikke blitt premiert med avkom som takk for innsatsen … og insentivene til å teste ut Pappatid forsvant helt da Aftenposten rapporterte at bare 1700 fedre har lastet ned appen.

pappapp uke 32

Artikler vi har satt pris på i uken som gikk

ikea uke 32

Fint og moro for unga!

God helg!

donkeykong uke 32