uke 26

Jens Stoltenberg møter folk flest på Twitter, hva skattepengene dine går til og det aller, aller beste av video på Internett akkurat nå. Dette har vi lest, delt og diskutert denne uken.

Innenriks og digitalt lokalnyttt

jenstwitter 640x359 uke 26

Denne uken arrangerte statsministeren en spontan spørretime på Twitter, der han svarte folket og fikk presseoppslag. Eller et mislykket stunt, som PR-ekspertene kalte det. Vi anbefaler også to kommentarer på Kampanje denne uken: «Ta reklame-buzz på alvor» og denne oppfordringen om en mer aktiv debatt rundt ‘branded content’. Den brennferske artikkelen om Facebookforakten på Journalisten.no er også leseverdig. Mer, ja?

Og Notabene, Notabene, folkens: Fra 1. juli må du hente inn samtykke for bruk av cookies (informasjonskapsler) på nettstedet ditt.

Særlig anbefalte godbiter denne uken

Screen Shot 2013 06 28 at 12.55.06 640x215 uke 26

 

Korrespondentbrevet

Martin har vært på An Event Apart i Boston. Anna er i Uganda med Design uten grenser. Og Paal har vært på Microsofts Build-konferanse i San Francisco. Stas å se VGTV trukket frem!(øverst til venstre på bildet nedenfor)

1012356 10151418762581199 667004689 n uke 26

Fra Build kan Paal melde at startknappen er på vei tilbake i Microsofts nyeste versjon av Windows, 8.1.  Men viktigere: Skylagringstjenesten Azure utvikles nå til å bli en avansert og utviklervennlig plattform skreddersydd for levere neste generasjons brukeropplevelser. Mer om Windows 8.1 her. (Ja, og man får boote rett til desktop, om man vil.)

10 kjappe

  1. ROI of design, fersk research fra Finland
  2. Derfor tar det ca. 7 sekunder å laste en ehandel-side
  3. Look & Feel, god artikkel i forlengelse av skeumorphismdiskusjonen 
  4. Hvordan gi designkritikk
  5. Kan man skisse seg til bedre brukeropplevelse på mobil? 
  6. Stjæl noen ideer fra hvordan Google jobber med design-sprinter 
  7. Hva holder egentlig ‘internet of things’ tilbake?
  8. Fra irriterende push til meningsfull varsling
  9. Historien bak innovasjonsbegrepet
  10. Når en papirforståelse av verden fortsatt dominerer 

Fint, rart og morsomt

Er det en ting vi elsker mer enn morsomme katter på Internett er det å se hvordan grensene tøyes for hva vi mennesker er i stand til. Derfor har videosamlingene People Are Awesome på YouTube millions and millions of views. Nå er det en ny kid i gata, sjekk ut Best of Web serien:

Ps. I juli må dere finne deres eget svaberg og egne bølgeskvulp. God sommer!