uke 25

Instagram med video, outsourcing av sosiale medier og ballongbasert internett. Dette har vi lest, delt og diskutert i uken som gikk.

Video, sier’u?

I går kom Instagram med videofunksjonalitet hvilket betyr at selfies nå vil se mer ut som dette. I praksis har man lagt til grensesnittet fra Vine og ikke overraskende blir Facebook nå beskyldt for å stjele ideer fremfor å skape nye. Appropos video, i dette klippet viser Casey Neistat frem sitt studio og en filmrigg vi ville gitt venstrearmen for. Og denne «følg-objektet-i-fokus-kamerateknologien kan fortvekk revolusjonere sportsdekningen på TV.

Innenriks denne uken

Javazone skal ha for teaservideoene sine – bra saker. Med valghøsten nært forestående har språkrådet gir oss et nyttig verktøy med svadageneratoren sin. SSB har endelig åpnet opp til APIene sine. Minst delt? Interessant Morgenbladet-artikkel om hva og hvorfor vi deler. Kan og bør man outsource sosiale medier? Denne tjenesten startet hvertfall en del diskusjoner hos oss og gav assosiasjoner til andre beslektede tjenester.

10 kjappe fra det store utlandet

  1. Foursquare og Samsung har laget en «tidsmaskin» som viser deg hvor du har sjekket inn – eller hvor andre liker å sjekke inn
  2. Jared Spool resonnerer rundt muligheten for «engangspersonas»
  3. The Guardian om hvordan «geeks» åpnet opp myndighetene med Gov.uk
  4. Fin intro til hvordan utvikle raske mobilopplevelser, og interessant om hvorfor det er vanskelig
  5. Hvorfor Prism (det amerikanske digitale overvåkingsprogrammet) er design thinking-svaret på en nasjons sikkerhetsbehov
  6. Ikke glem å eksportere Google Reader-feedene dine til Feedly innen 1. juli
  7. God artikkel i Wired om hvordan de bygget Digg Reader, et annet alternativ.
  8. Copysweeden legger avgift på nettbrett (i tillegg til minnepinner og hardisker)
  9. Six UX, low-fi galleri av animasjon og transisjoner på nett
  10. Internett via ballonger? Google minner oss på hvor visjonære de evner å være med deres siste initiativ – Project Loon.

Og til slutt det vi knegget godt av denne uken…

God helg, alle sammen!