uke 24

ExpertFAIL, nye takter i eplehagen og et par høydepunkt fra NDC. Dette har vi lest, delt og diskutert i uken som gikk.

iOS7 og andre nyheter fra eplehagen

https://vimeo.com/68170529

Denne uken gikk Apples utviklerkonferanse WWDC av stabelen og tradisjonen tro åpnet det med en keynote for å inspirere (se video ovenfor) og lansere nye produkter og oppdateringer av operativsystemene. Endringene i nye OS X falt fort i skyggen av de mer radikale endringene som har blitt gjort i iOS:

Var det noen som mente noe om dette da? Hos oss summet diskusjonen og mye dreide seg om fraværet av konsistens, som Frank Chimero skriver mer om her. Andre mistenkte at iOS7 lider under klassisk »design by committee«. Og i alle tilfeller må nok mange belage seg på å oppdatere sitt eget visuelle utrykk på denne plattformen. Vi sitter også med en følelse av at iOS7 har lånt ideer fra alle: Android, Google Now, Win8/Aero og Palm WebOS. Men hva gjelder stil er oppsummeres det kanskje best i tumblren Jony Ive redesign things. Vi LOL’ed hvertfall.

tumblr mo91pmcmiS1svn1xeo1 1280 uke 24

 

Særlig anbefalt lesing i helgen

Ikke helt Expert likevel?

Expert 4935301a uke 24

Det var ikke få som satte morgenkaffen i halsen da de så Experts nye kampanje denne uken. Kort fortalt bruker legger de ansvaret for sine kutt (dvs. å sparke sine ansatte) over på oss forbrukere som vil ha billig elektronikk og håper at det vil føre til økt salg(!). Reaksjonene som fulgte var forutsigbare og Nils Petter Nordskar mener sågar det er skadelig for hele bransjen som sådann. Dialogen mellom kunder og Expert løp også på Facebook her og her.

Mer innenriks

Norske Comoyo skjerper konkurransen mot Netflix og slipper abonnementstjenesten på film, View. Selv ønsker vi nye kolleger velkommen og hygget oss med en trivlig medvindsartikkel i Finansavisen/Kampanje over morgenkaffen. Martin har publisert  del 3+ del 4 av hans oppsummering av viktige trender på nett akkurat nå. Mens Lars Godejord har kastet seg inn i personvernsdebatten på Digi. Avinor har også fått nye fjær i uken som gikk.

page growth.gif uke 24

 

Topp 10 av andre godbiter

  1. Der noen lager reklame av nedskjæringer er andre mer sympatiske. Som IBMs nye gatemøbler.
  2. Fra NDC: What every hipster should know about functional programming
  3. Det handler ikke om å lage en ‘mobile wallet’, men om å hjelpe brukerne å gjøre bedre finansielle beslutninger. 
  4. Kan ukens overvåkingsgate bidra til å ødelegge for våre favorittjenester fra Amerika?
  5. Responsiv design har nådd finansverdenen, her er 11 gode eksempler

  6. Pizza via Done er old news, nå er det drone-sushi som gjelder og speaking of droner
  7. Hvis du vil ha ny jobb, bruk bare 20 prosent av tiden din på jobbsøknader. Den riktigste jobben får du gjennom nettverk uansett, for det er kun da du blir vurdert basert på reelle prestasjoner og potensial – så det er der du bør legge innsatsen, påstår denne artikkelen.
  8. Om du ikke er flink på mobil vil Google straffe deg.
  9. Fun-fact: Den gjennomsnittlige nettsiden har lagt på seg til det dobbelte siden 2010
  10. Tar teknologi livet av jobber

 

Vi har også vært på NDC denne uken og blant mye bra likte vi særlig denne oppfordringen til å formulere krav som hypoteser.

We believe that [building this feature] for [these people] will achieve [this outcome].
We will know we are successful when we see [this quantifiable signal from the market]
– Jeff Gothelf, Lean UX (via Jez Humble)

 

Fine og rare ting fra kistebunnen

God helg!