uke 19

De beste appene på åpne data, generasjon meg-meg-meg! og ukens mest inspirerende livsvisdom. Dette har vi lest, delt og diskutert i uken som gikk.

Vinnere Apps4Norge

Tidligere i år åpnet Difi og IKT-Norge konkurransen Apps4norge. Hensikten var å inspirere til mer åpne data i det offentlige, men ikke minst å demonstrere hvordan dette danner grunnlaget for nye, verdifulle tjenester i samfunnet. Her er førsteplassene innenfor hver kategori:

Se resten av vinnerne her.

Andre nyheter fra gamlelandet

mememe uke 19

I 2006 var coveret på Time «You», i 2013 er det «Me, me, me». Time-coverne oppsummerer ofte tidsånden og skaper debatt (litt som Aftenposten når de på besteborgerlig vis oppsummerer det du allerede har tenkt og lest om hundre ganger); her påstår Time at den oppvoksende generasjon er serie-smsende narsisister.

Reaksjonene på coveret har vært ymse, men vi liker Ezra Kleins enkle søylediagram, som viser at den oppvoksende generasjon har minst like gode, sunne verdier som sine foreldre. Flere favoritter denne uken:

Thinglist er ny fin app fra Elepath. Men først og fremst koste vi oss med denne noget intense promovideoen for appen.

God lesning om digital design

Våre favoritter fra arbeids- og næringslivet

5 høydepunkt fra Adobe Max 2013

Denne uken gikk Adobes årlige show-off konferanse av stabelen. Vi anbefaler å titte på:

Fint, rart og vakkert

Hørt om dashcams? Det er kameraer montert på dashbordet i bilen og er særlig brukt i land hvor man er redd for korrumpert politi som misbruker sine rettigheter. Det er også kjent for å fange naturfenomener som kometer og flom, men kanskje først og fremst menneskehetens mørkere sider; som fascinasjonen for kollisjoner, slåsskamper og andre varianter av hvor folk skader seg selv og andre. Derfor var et kjærkomment og vakkert hvileskjær i denne videosamlingen av mennesker som hjelper hverandre i hverdagen.

På vei inn i helgen anbefaler vi på det sterkeste avdøde forfatter David Foster Wallaces tale til studentene på Kenyon College i 2005. Her satt til en video laget av The Glossary. Som han selv sier «I know that this stuff probably doesn’t sound fun and breezy or grandly inspirational the way a commencement speech is supposed to sound. What it is, as far as I can see, is the capital-T Truth, with a whole lot of rhetorical niceties stripped away. You are, of course, free to think of it whatever you wish.» Vi synes det var fantastisk.

http://vimeo.com/65576562

God helg, nuh!