uke 13

Det er påske, og vi nyter vårt påskelam og usyrede brød i solen. Men vi har også rukket å diskutere Bruce Nussbaums siste artikler, den usosiale bildeappen Rando og vakre Forecast.

Bruce Nussbaum er professor i innovasjon og kreativitet ved designskolen Parsons i New York. Tidligere i mars ble den nye bokens hans «Creative Intelligence» publisert, og 17. april, ehum, headliner han Designdagen i Oslo.

Her på huset har vi hatt temperamentsfulle diskusjoner om de ferskeste artiklene hans: Nussbaum har tradisjonelt vært en varm tilhenger av design thinking-prinsippene. I det siste har han imidlertid forkastet dette tankegodset, og konsentrerer seg om sitt egenkomponerte begrep creative intelligence (derav boken).

Artiklene hans er proppfulle av gode innganger til både hvordan en kan bli mer kreativ selv – og hvordan bedrifter kan lykkes med å øke og forvalte sin kreative kapital. Her er tre artikler av Nussbaum som flere av oss har satt pris på:

nussbaum uke 13

Bruce Nussbaum

Rando er en ny foto-delingsapp som IKKE ER SOSIAL! Du sender og mottar bilder fra tilfeldige brukere, som du ikke vet hvem er, og som du hverken kan ta kontakt med eller følge. Rando gir assosiasjoner til Chatroulette og Snapchat, men det er uvant ikke ha noen sosial interaksjon overhode (utover bildenes eventuelt iboende kommunikasjon). Rando er uansett en interessant kommentar til selv-iscenesettelsen som rendyrkes særlig på Instagram, og kanskje et utslag av «social fatigue»?

Brukertips til deg som vil prøve Rando: Du må sende ditt eget bilde først, og så vente tålmodig, for å få noe tilbake. Som i det virkelige liv.

rando uke 13

Andre ting vi har lest, delt og diskutert denne lille pre-påskeuken:

Og finest denne gangen?

  • Forecast, vær-web-appen som imponerer selv de mest kresne utviklerne

God påske!