uke 12

Regjeringens digitale agenda for Norge, kampen om håndleddet og nerdete faghumor. Dette og mye mer har vi lest, delt og diskutert denne uken.

 uke 12

 

Regjeringen legger frem ‘Digital agenda for Norge’

En Rigmor Aaserud i storform presenterte i dag morges Digital agenda for Norge – IKT for vekst og verdiskaping. Først og fremst er det fryktelig positivt at dette får politisk oppmerksomhet. Men når det kommer i fokus skulle vi gjerne hatt politikere som Francis Maude i rommet og at man lånte mer fra UK.gov Design Principles enn man har gjort fra EUs Digital Agenda. Digitalisering og IKT er ikke et mål i seg selv, involverer man ikke ansatte og borgere i prosessen (ved anskaffelse, implementering og videreutvikling) vil man bare hente ut begrensede gevinster. Historien om IKT som middel for økt effektivitet og senket kost er kjent. Vi savner visjonen om hva vi ønsker å oppnå med dette. Eller som Jan Grønbech i Google påpekte, hvorfor sette oss som mål å være blant de beste, når vi har forutsetningene på plass for å være i internasjonal særklasse (og siterte sin sjef, Larry Page, i at et hårete mål alltid motiverer mer enn det middelmådige).

Innenriks

Denne uken fikk vi høre at norske politibiler blir utrustet med iPad’er og sågar vurderer droner. Selvangivelsen dumpet også ned i de digitale postkasser og i kjent stil gikk det galt. I fjor var det Kenneth, i år er det Terje. Stakkars, stakkars Altinn. Men det er håp for fremtiden, sjekk ut denne nye meetup’en som brer seg utover landet: Lær kidsa koding. Og ikke minst grattis til Eika (tidligere Terra) med ny, flott profil (nå finnes det vel knapt en bank med blåfarger og seriffonter igjen her i landet).

Top 15 fra uken som gikk

 1. Kampen om håndleddet
 2. Superheroes.js – bra samling ressurser på javascript.
 3. Dingsene våre endrer hvordan vi sitter
 4. Metrics are easy, insight is hard
 5. Interessant gjennomgang av hvilke teknologier som er i spill ved et Google-besøk.
 6. Om å gjøre det usynlige synlig
 7. Don Norman har tenkt seg om, nå liker han begrepet design thinking.
 8. Sustainable web-design, sier’u?
 9. Optimaliser kontaktskjemaene dine for mobil
 10. En god oppfølger i #NoUI-debatten
 11. Kan man bruke tegneserier til å formidle komplekse ideer?
 12. Stadig nye forsøk på å visualisere hvordan internett ser ut
 13. I’m done with the web (som vakte diskusjon internt hos oss)

 14. Teehan+Lax har nye sider og diskuterer prosessen og tankene bak her.
 15. Scrabbis med med 7års-dagen Twitter

 

Og til slutt…

Vi ønsker god helg med litt intern faghumor og Sh*t Interaction Designers Say