Skvulp uke 7

Betal med Vipps i taxien, lovende test av Amazon Echo, designere bør forstå business, BuyMeOnce, mobilen dreper moteshowet, Apples brev til FBI. Her er ukens beste saker!

Denne uken har vi lest flere artikler som har inspirert oss til tankevirksomhet og diskusjoner:

 • M. G. Siegler har testet Amazon Echo, en stemmestyrt enhet som på Siri-vis hjelper deg i hjemmet. Siegler er begeistret, og tror Echo kan treffe bredt. Vi venter spent på en norsk versjon, og ser for oss nyttige bruksområder for stemmestyring generelt. – Lås opp døren, jeg har hendene fulle.
 • Designere burde ikke kode, de burde forstå business, mener Joshua Taylor. Det er lett å nikke anerkjennende; burde ikke alle som jobber i en bedrift interessere seg for og forstå kjernevirksomheten? Samtidig: Finnes det noen yrkesgruppe som oftere får høre at de trenger å lære seg mer enn faget sitt? «Alle tannleger bør lære seg kjevekirurgi», «alle frisører bør ta kurs i negledesign og søm». Nei, antagelig ikke.
 • Fortsatt mye delingsøkonomi i monitor. Olivier Blanchard har skrevet et rasende og velformulert oppgjør med forretningsmodellen generelt, og begrepsbruken i særdeleshet. «Hva da deling?» spør Blanchard, «ingen deler noe som helst, det man gjør er å leie ut for penger«. Blanchard vil døpe om modellen til «mikrotransaksjonsøkonomi». Teksten er fra i sommer, men er minst like aktuell nå.

Norske nyheter

10 om design og teknologi

 1. En 23-årings guide til flyselskaps-reklame gjennom tidene
 2. Microsoft satser på universell utforming. Om vi klarer å designe for de vanskeligstilte får vi det kanskje bedre alle sammen.
 3. Slik jobbet designere i 2015
 4. Mark Boulton har skrevet Design Systems for Difficult Places, om design-nerven i Manchester
 5. I USA går det an å tjene til livets opphold ved å saksøke små bedrifter som ikke følger lovene for universell utforming (ADA). Stop the ADA trolls, ber Chris Hodstader.
 6. Ny app for studenter premierer offline-tid med mat
 7. De 9 mest brukte programmeringsspråkene i 2016
 8. Mattel har laget en 3D-printer for barn
 9. Vauhini Vara mener å ha forklaringen på hvorfor Yahoo aldri klarte å tilpasse seg mobilalderen
 10. Quartz’ nyhetsapp får kritikk på fastcodesign.com

***

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver uke? Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt via denne lenken eller nederst under artikkelen!

***

Litt av hvert

Morsomt denne uken

Ukens desidert morsomste er Leo’s Red Carpet Rampage. Leonardo DiCaprio har jaktet en Oscar-statuett i 20 år, nå nærmer gallaen seg på nytt … og du kan hjelpe ham med å vinne prisen! Act harder! Gøyalt for alle Leo-fans, fullt av film-referanser og godlynt, små-slem humor. Og i år kan DiCaprio umulig unngå å vinne Oscar for hovedrollen i Revenant! Mer gøy:

God helg!

Publisert