Skvulp uke 42

Twitters grunnleggende problemer, nydelige Computer Show «fra 1983», tragedien CSS-fargenavn og verdens mest populære fonter. Her er ukens beste saker!

Denne uken har Twitter vært mye i nyhetene:

Jack Dorsey, en av grunnleggerne av Twitter, er tilbake som sjef. Twitter har problemer, og denne uken sparket Dorsey åtte prosent av de ansatte pr. e-post. «Alle» vet nå hva Twitter er, likevel sliter tjenesten med å tiltrekke seg nye brukere.

Er det så rart, da? Twitter gir lite mening uten en decent nyhetsfeed, men det krever tid og kompetanse å finne interessante profiler å følge.

Dessuten vil de fleste oppleve en høy terskel for å bidra med egne tweets. Det store flertallet av oss har nemlig ikke noe behov for å skrive et innlegg som alle kan lese. Hvis man vil dele noe er det veldig mye tryggere på Facebook – for ikke å snakke om Snapchat.

Twitter i sin nåværende form er derfor en nisje-tjeneste. Riktignok en veldig stor, betydningsfull sådan – men like fullt en tjeneste som passer for det mest nyhetshungrige og/eller svært ekstroverte mindretallet.

Vox har en grundig og god gjennomgang av Twitters problemer samt mulige veier videre.

Interessant lesestoff

Kjapp statistikk

Fra Norge

***

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver uke? Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt via denne lenken eller nederst under artikkelen!

***

Designfavoritter denne uken

Ti om teknologi

  1. Prosessor-designerne i Apple gir selskapet en voldsom fordel fremfor konkurrentene
  2.  Hva skjer med empatien i en verden av smarte maskiner? spør The Guardian
  3. Karl Grove: Alt du trenger å vite om javascript og tilgjengelighet
  4. Apple har fjernet in-app-adblokkeren Been fra Appstore
  5. Synkroniser mobiltelefonhøyttalere og lag stort musikkanlegg
  6. Disney lar kjente figurer tre frem i augmentet reality
  7. Alle ting har et sted: thngs.co
  8. Cubic, the intellect of things
  9. Adobe MAX 2015-konferansen, keynote dag 1
  10. Om hvordan Apple tenker på klokke vs. telefon vs. pad vs. mac:

Ideally, you should be using the smallest possible gadget to do as much as possible before going to the next largest gizmo in line

– Phil Schiller, Apples senior VP Worldwide Product Marketing

pepsi perfect Skvulp uke 42

Morsomt denne uken

Det morsomste vi har sett på nett på lenge er Computer Show, et informativt TV-program om teknologi spilt inn i 1983 … tilsynelatende. Virkemidlene som tas i bruk er så presise at serien – i tillegg til å være gøyal – blir en skikkelig nostalgitrip (se ukens logo). Gizmodo har litt mer om referansene.

God helg!

Publisert