Skvulp uke 40

USAs ferske webdesign-standard, langsomt og sosialt boligsalg, dieselbileiere og digitale annonsører blir svindlet, vi er inne i Facebook-epoken. Her er ukens beste saker!

Den siste uken har handlet om bilteknologi.

Volkswagen-skandalen har naturlig nok fått mest oppmerksomhet: Når biler med dieselmotor fra det tyske konsernet testes for NOx-utslipp står to hjul stille, mens to beveger seg. Da vet et slemt men smart lite dataprogram, som VW har installert i 11 millioner biler, at det er tid for å snurpe igjen utslippene og lure seg under utslippsgrensene. BBC har en enkel og god gjennomgang av sakens fakta. Flere innfallsvinkler:

Omtrent samtidig har Tesla lansert sin etterlengtede Model X. E24 har en grei gjennomgang, The Verge likeså, men det er vanskelig å sette fingeren på hva som egentlig er nytt og spennende her, mye er likt som i velkjente Model S … bortsett fra luftfilteret! Og: Snart kan det bli veldig interessant, for den halvautomatiske autopiloten skal bli stadig mer avansert i tiden fremover.

Ukens tre favoritter

Hvis du bare skal trykke på tre lenker denne uken anbefaler vi disse:

 1. Halvparten av digitale annonsebudsjetter kan bli stjålet, for store deler av trafikken kan komme fra bot-er. Bloomberg går skikkelig i dybden på storstilt annonsesvindel, som rammer alt fra Kellogg’s til annonsører hos Bonnier.
 2. The Facebook Epoch. Ben Thompson om hvorfor Facebook forsvarer å få en egen æra i den digitale utviklingen oppkalt etter seg.
 3. Pt, et eksperiment. William Ngan har laget et sett vidunderlige visuelle leketøy. Trykk på en av demoene og bruk musen til å utforske moroa! (Se også ukens logo)

10 gode om design og teknologi

 1. Matthew Carter er mannen bak fontene Verdana, Georgia og Bell Centennial. Her forteller han om sitt liv med typografi
 2. U.S. Web Design Standards: USA har fått et helhetlig designspråk for offentlig sektor
 3. Design Disruptors, en sniktitt på Invisions nye film
 4. Designbyrået Lapka har blitt kjøpt av Airbnb, og Fastco tror de vet hvorfor
 5. Rebrandingen av britiske Channel 4
 6. The Digital Designer of the Future
 7. How to undo (almost) anything with Git
 8. Tim Frick om bærekraftig webutvikling
 9. The Evolution of a Software Engineer
 10. Hva er tracking – og hva er IKKE tracking? Thomas Baekdal oppklarer

Fra Skandinavia

***

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver uke? Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt via denne lenken eller nederst under artikkelen!

***

Litt og hvert og dette og hint

Morsomt, rart og vakkert

God helg!

Publisert