Skvulp uke 38

Googles nye meldingsapp Allo, ubrukelige Amazon-ratings, enorm vekst i delingstjenester, Spotify + Tinder = sant. Her er ukens beste saker!

Denne uken har Google lansert Allo, sekskapets nye meldingsapp. Google har ennå aldri lyktes med direktemeldinger, og er lovlig sent ute: Vi dekker jo allerede våre små variasjoner i kommunikasjonsbehov ved å bytte friksjonsfritt mellom Messenger, Snapchat, Slack og SMS (osv). Kan Allo skvise seg inn mellom alle de etablerte, overlappende konkurrentene?

Skjønt, Allo differensierer seg tydelig med Google Assistant, en hjelpsom konversasjonspartner med kunstig intelligens. En liten chat med assistenten og et par venner i morges var imidlertid ikke så lovende, og jeg, som sitter i Oslo, ble anbefalt pizza i Drammen. Hvor mange sånne barnesykdommer orker man før man sletter appen?

Et annet spørsmål er om vi egentlig har behov for å involvere smarte søk og kommersielle tjenester i en sosial setting. Og vil Googles (påståtte) overlegenhet på dette området på sikt trumfe nettverkseffekten og de forsøksvis smarte tjenestene som kommer i for eksempel Messenger?

Thomas Husson i Forrester har skrevet en kortfattet analyse av markedet for meldingstjenester. Han er rimelig optimistisk på vegne av meldingstjenestenes mulighet til å knytte folk flest tettere på kommersielle aktører.

Norske nyheter

10 gode om design og teknologi

  1. Kjøp retro-design-elementer på Retromart
  2. The Beacons: Painting a VR space with light and kinetic motion
  3. Testing av den nye portrettbildefunksjonen til iPhone
  4. … as little design as possible. James Gill om Dieter Rams’ kloke ord
  5. The Met, redesignet
  6. 36 fine brukergrensesnitt-animasjoner …
  7. … og hvordan man kan designe dem
  8. Product pages kuraterer gode produkter
  9. Designeres favoritt-LP-covere
  10. Browser bug searcher

***

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver uke?

Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden

eller via denne lenken!

***

Medier, sosiale og tradisjonelle

Fra arbeidslivet

Litt & hvert

Fint og morsomt denne uken

God helg!

Publisert