uke 38

Årets viktigste designverktøy, Facebooks dislike-knapp, de originale Super Mario-skissene, skjorta ned i buksa for et bedre liv. Her er ukens beste saker!

Facebook jobber med et alternativ til Like-knappen, fortalte Mark Zuckerberg her om dagen. Mange ønsker noe annet enn en blid «tommel opp» i møte med triste statusoppdateringer eller nett-troll.

Likevel: «likes» er sentral komponent i Facebooks drivstoff. Det er risikabelt å tukle med suksessformelen, «likes» er nettets viktigste valuta. Terskelen for å dele innhold er lavere når vi ikke frykter en skyllebøtte av negativ feedback; den som er uenig med deg på Facebook må formulere det i tekst.

Så når Facebook lanserer et alternativ til like-knappen kan man håpe den knyttes til empati på en måte som er vanskelig å misbruke. En mer «avventende» tommel vil være fristende å bruke ironisk.

Mer fra den digital-sosiale sfære:

***

Ønsker du deg Skvulp rett i innboksen hver uke? Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt – via denne lenken eller nederst under artikkelen!

***

Våre seks favorittlenker denne uken

  1. 20 år med Amazons bokhandel: tidslinje og mest solgte bøker
  2. Ingrediensen som kjennetegner vellykkede team: Sosial kapital
  3. Internetts historie, beskrevet i én lang, klikkbar tekst
  4. Ericsson ConsumerLabs TV- og media-rapport for 2015 behandler trender som on-demand og tilgjengelighet
  5. Evry-sjefen slakter bruk av buzz-ord
  6. Vår egen Marthe Øynes anbefaler deg å sette opp KPI-er for nettsiden din. Og viser deg hvordan du gjør det!

Annonser til besvær

Annonseblokkeringsapper gikk rett til topps i AppStore etter lanseringen av iOS 9. Nilay Patel i The Verge mener dette nå handler om Apple vs. Google vs. Facebook. Google har lansert Primer, der de deler markedsføringstips. (Den rugger litt på seg nå, modellen for finansiering av Internett.)

Design og teknologi

Denne uken har det dukket opp to nyttige oversikter for designere: 2015 Subtraction Design Tools Survey er en avstemning som viser designeres foretrukne verktøy akkurat nå. Web Field Manual er en stor, kuratert oversikt over lesestoff, inspirasjon og verktøy for designere. Mer i samme leia:

James Mickens: The state of Internet security – not even close

Morsomt og fint denne uken

God helg!

Publisert