Skvulp uke 36

Høydepunktene fra lanseringen av nye iPhone 7, Aftenposten vs. Facebook, Apple iCar, byrålivet beskrevet med stockphoto, kampen om verdens raskest voksende språk – emoji. Her er ukens beste saker!

Denne uken har vi lest og snakket mye om Apples lansering av iPhone 7. Det kom ingen store overraskelser, men en ny iPhone er uansett et viktig produkt: Både som det mestselgende enkeltmerket, og som referanse for både konkurrenter og utviklere av programvare – mye er fortsatt «iOS først».

Her er noen poenger fra keynoten:

 • Apple arbeider inkrementelt. Der andre produsenter lanserer ny form og funksjon, byr Apple på justeringer. Alt (inkludert høyttalerne) er i det minste litt bedre på nye iPhone. Apple oppgraderer ytelsen med 40-60 prosent for iPhone hvert år, og det er imponerende.
 • Den mye omtalte – og dels sterkt kritiserte – fjerningen av den vanlige hodetelefon-inngangen til iPhone (til fordel for «AirPods» – her er alle spørsmålene vi lurer på) handler mest om overgangen til trådløs lyd. Men det kan ta tid før vi er vant til det.
 • Super Mario kommer til App Store! Vi gleder oss til samarbeidet mellom Nintendo og Apple.

Ellers:

Uber

Denne uken har kollega Harald Haugerud gjort et dypdykk ned i drosjebransjen, og analysert hva som gjør brukeropplevelsen i en Uber så mye bedre enn i tradisjonell taxi. Steg for steg. Resultatet er interessant, for det viser hvor mange deler av drosjebil-opplevelsen Uber har gjort enklere for brukerne. Også er det fint med en tekst om Uber som ikke handler om (det i denne sammenheng misvisende begrepet) delingsøkonomi, sant?

Mer om slikt:

***

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver uke?

Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden

eller via denne lenken!

***

Nytt fra Norge

Aftenposten adresserer Mark Zuckerberg med en appell om å få publisere de bildene de selv ønsker på avisens Facebook-side. Det åpne brevet fra sjefredaktør Espen Egil Hansen er plukket opp blant annet av Time, og Facebook svarer såvidt i The Guardian. Nå ønsker kulturminister Linda H. Helleland møte med Facebook og norske redaktører.

Vi skal ikke mene for mye her, men anbefaler alle å lese Ståle Lindblads beskrivelse av problemstillingen slik den kan fortone seg fra Facebooks perspektiv.

Mer fra Norge:

Ti gode om design og teknologi

 1. Timely introduserer automatisk timeføring
 2. Google: Viktigheten av hastighet på mobil
 3. WaveNet skaper lyd som ligger svært tett opptil ekte menneskestemmer
 4. Google legger ned arbeidet med modul-mobilen Ara
 5. Denne uken startet Apple med en storstilt opprydning i App Store for å fjerne utdaterte apper
 6. Grundig artikkel om «Apple iCar»
 7. Nordvest – ny, fin font
 8. Et bibliotek ble kåret til beste stand under oljemessen i Stavanger
 9. På Basetrip taster du inn hvilket land du skal reise til, og får ut all informasjon du trenger
 10. Designer Louise Fili discusses her three SVA subway posters including her latest which debuted in NYC subway stations in late August 2016:

Diverse

Morsomt denne uken

God helg!

Publisert