Skvulp uke 21

Apples AI-utfordring, Alexa vs. Siri, state of digital 2o16, Google kutter passordene, autogenererte bloggtemaer. Her er ukens beste saker!

Denne uken har vi diskutert stemmestyring, bot-er og AI enda mer enn vanlig.

Det startet med Marco Arment, som mener at Apple har et stort problem dersom Google lykkes med kunstig intelligens. Hovedpoenget til Arment er at Apples økosystem av spesialiserte apper trues av Googles gjennomgripende, potensielt intelligente big data-tjenester, som kan aktiveres uavhengig av hvilken kontekst brukeren er i.

Men må Apple lykkes med big data-tjenester og AI-software? Holder det ikke at de fortsetter å gjøre det de kan best, nemlig å utvikle brukervennlig hardware?

Diskusjonen fortsatte med M.G. Sieglers sammenligning av Amazons Alexa og iPhones Siri. Siegler mener Alexa er milevis foran Siri, og hevder at Alexas mangel på skjerm tvinger frem en ny brukeradferd – ettersom stemmestyring er eneste mulighet:

People need to be forcefully trained to do things in order to change deeply ingrained habits.

Mon det. Er det ikke heller slik at dersom et brukergrensesnitt er godt nok, så vil vi begynne å bruke det helt frivillig?

Anbefalt denne uken

10 gode om design og teknologi

  1. «Designers will design, developers will develop, and why you must stop them«. Nyttig tekst fra Leonard Teo, som står bak ArtStation, som han nesten ga opp på da utviklingen spant ut av kontroll
  2. Regressive Web Apps
  3. Vi må ikke tolke hyppig bruk av et produkt som bevis for at brukeren har en nær relasjon til merkevaren, skriver Scott Fogel
  4. Playful Illusions Transform an iPhone into an Imaginative World
  5. – There’s no handoff in product design, argumenterer Brendan Fagan
  6. Google planlegger å kvitte seg med passord i løpet av året
  7. Prinsipper for bot-design
  8. PhotoViz er en ny, fin bok fra Nicholas Fenton
  9. Y2K-estetikken er tilbake
  10. Google har bygget inn en bitteliten radar i en smartklokke, slik at du kan styre den ved å knipse og vifte med fingrene

***

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver uke?

Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden

eller via denne lenken!

***

Markedsføring

Diverse

Fint og morsomt denne uken

God helg!

Publisert