Skvulp uke 2

Boter som chatter, alt om CES-messen, iPhones store jubileum, brutalisme-trenden, deep learning gallery, Spotify ansetter spilleliste-president. Her er ukens beste saker!

Skvulp er en kuratert samling av de beste lenkene vi i Making Waves har lest, delt og diskutert den siste uken. Ofte blir Skvulp omfangsrikt.

Fra nå av tester vi derfor å gjøre Skvulp spissere: Alle lenkene samles i korte tematiske lister (farvel «Diverse»), slik at du lett kan navigere til det som er interessant for deg.

Og viktigst: Fremover starter alle Skvulp med beste av det beste, en oppsummering av ukens tre viktigste saker. Om du ikke rekker hele Skvulp skal du i hvert fall ikke gå glipp av det alle prater (eller burde prate) om:

Ukens 3 viktigste saker

 1. seebotschat er utvilsomt det beste vi har sett på Internett denne uken. To modifiserte Google Home-enheter har blitt filmet mens de prater med hverandre i timesvis. Høyttalerne, passende døpt Vladimir og Estragon etter karakterene i Samuel Becketts Mens vi venter på Godot, snakker med hverandre om alt fra favorittfarger («O.M.G.mine.is.purple.too») via Rick Astley til viktigheten av å ha en ninjavenn. De Google Assistant-drevne høyttalerne flørter og krangler, og det er merkelig fascinerende å følge samtalen. Hopp litt rundt i videoen og la deg underholde!
 2. CES, verdens største messe for forbrukerelektronikk, ble avholdt denne uken. E24 har en kjapp, nyttig gjennomgang, mens Steven Sinofsky har fått med seg absolutt alt på messen (38 min read …).
 3. «The truly transformational can scarcely be imagined, much less established by fiat.» Det er ti år siden iPhone ble lansert, og Stratechery har en fin tekst om hvor revolusjonerende Apples smarttelefon har vært for verden. Samtidig avslører Wall Street Journal at Apple planlegger å produsere egne TV-serier og filmer, a.k.a. «The holy grail of content».

Sånn, da var det unnagjort! Nå kan du ta lunsj eller lese resten av Skvulp:

10 gode om design og teknologi

 1. Brutalismen herjer innen webdesign
 2. Fonten GT Cintype
 3. CSS Evolution: From CSS … to Styled Components
 4. Death by double diamond
 5. Gilt bruker maskinlæring for å analysere mote
 6. A16z om spørsmålene rundt selvkjørende biler
 7. Deep Learning Gallery – a curated list
 8. Så ille kan det bli i et automatisert samfunn
 9. Slik lager du en Facebook Messenger chat-bot
 10. Uber har lansert trafikkdata-siten Movement

Markedsføring

***

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver uke?

Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden

eller via denne lenken!

***

Medier

Arbeidslivet

Fint og morsomt denne uken

***

Vi skal teste ut flere forbedringer av Skvulp fremover. Et eksempel: Making Waves har kontorer også i Stockholm, Krakow og Chicago, så vi prøver oss med Skvulp også på engelsk etter hvert. Har du lest ned hit forstår du jo norsk, så den endringen blir kanskje ikke maks relevant for deg, men forhåpentlig blir det gøy for våre mange internasjonale kolleger og venner.

God helg!

Publisert