uke 15

Den definitive Apple Watch-anmeldelsen, norske IT-eventyr, font for dyslektikere. Her er ukens beste innhold!

Det har skjedd mye spennende innen digital sektor de siste par ukene. Dagens Næringsliv fyrer av en bredside mot offentlige innkjøp av IT-tjenester (krever innlogging eller analog jakt på påskeutgaven til DN). Kort fortalt så renner milliardene ut, mens offentlig ansatte dunker hodet i veggen – på en pute som er hengt opp for formålet.

Artikkelen byr også på en konstruktiv liste med tips til hvordan man BØR gjøre det når man utvikler IT-systemer, blant annet «Ikke spør brukerne hva de vil ha, observer dem heller når de jobber på ordentlig». Artikkelen tas videre med en kronikk om moderne håndtering av IT-risiko.

Overskridelser og misnøye var heldigvis IKKE en del av vårt arbeid med nye nettsider til landets øverste ledelse. John skriver om hvordan vi bygget nye Regjeringen.no

Tuva Sverdstad Eikås hos Netlife Reserach har skrevet et interessant debattinnlegg der hun tar til orde for å forenkle Nav-virrvarret man må gjennom i forbindelse med graviditet. Vi tenker at nye skjemaer er vel og bra, men at det minner mer om å behandle symptomer enn selve problemet: Manglende koordinering av offentlige tjenester. Det tok imidlertid vår egen Asbjørn Floden tak i med blogginnlegget «Gratulerer med barnet, her er din permisjon«.

Apropos: Nav-direktøren måtte gå i dag.

Godt å lese på

Denne uken snakker mange om The Verge sin anmeldelse av Apple Watch. Grundig gjennomført på alle måter. New York Times’ rapport er heller ikke så dum.

Design og brukergrensesnitt

Teknologilenker

Dette og hint

Ernæringskrangling på nett er hot denne våren. Freias kampanje ble til Facepalmeoljegate-skandalen, og Tjomlid tok tak i Sophie Elise. I USA blir Food Babe irettesatt av Science BabeAftenposten skriver dybdeartikler om juicing. Hvor ble det av tallerkenmodellen?

Denne videoen viser hvordan markedsføring og sosialt ansvar kan gå hånd i hånd:

Hyggeligst denne uken

Pacapong: Pong + Pacman + Space Invaders i ett spill

Publisert