Del 1: Ti tips for å ha det bra på jobb

I februar har vi hatt storfint studentbesøk, og strategirådgiver Cathrine benyttet anledningen til å oppsummere sitt første yrkesaktive tiår med ti tips til dem som står på startstreken i dag. Ikke overraskende er det nyttig lesing også for oss som har jobbet en stund!

Vi publiserer tipsene i tre bolker. Først ut:

  1. Jobb hardt (med drømmen din)
  2. Finn støttespillere og utfordrer
  3. Bevar trua

01 640 2 Del 1: Ti tips for å ha det bra på jobb

1. Jobb hardt (med drømmen din!)   

Det er nå det starter. Ikke slutter.  Jeg trodde aldri jeg kom til å jobbe så hardt som jeg jobbet med diplomoppgaven min på AHO. Helt til jeg begynte i min første jobb som designer hos Philips Electronics i Holland. Jeg jobbet til klokka 20.00 hver dag. Jeg jobbet hver helg. Jeg bodde i et fremmed land, langt unna samboer, familie og venner. Mareritt? Faktisk var det heller en drøm. Jeg fikk gjøre det jeg hadde drømt om å gjøre. Jeg jobbet i utlandet, i et internasjonalt miljø hos en stor elektronikkprodusent. Jeg jobbet med design og innovasjon. Jeg lærte utrolig mye. Fra idé til 3D-underlag for ingeniører. Jeg følte at jeg gikk i lære, og at dette året var mitt svennebrev. Bratt læringskurve, men fantastisk. Og jeg hadde aldri klart det om jeg ikke jobbet med det jeg virkelig brant for.

Den første jobben er ekstremt viktig. Velg med omhu. Sats høyt. Følg drømmen.  Gå for det du virkelig elsker, gå dit du virkelig vil være. Gå for den jobben der du ikke bare tror du vil  klare å jobbe beinhardt, men der du vil elske å gjøre det.

02 640 3 Del 1: Ti tips for å ha det bra på jobb

2. Finn støttespillere og utfordrere 

Jeg er egentlig en loner. Jeg gjennomførte de fleste prosjekt på egen hånd da jeg studerte. Jeg tilhører ikke generasjonen som er flasket opp på gruppe-arbeid. Da jeg hadde gruppearbeid på skolen betydde det stort sett at jeg gjorde alt og de andre bare hang på. Men – i tenkende, kreative fag er man sterke sammen.  Og følelsen av å finne de folka som man klaffer med, er fantastisk.

Etter ett år på Philips Design var jeg så heldig å få lederansvar i et stort prosjekt. Jeg hadde aktivt oppsøkt en avdeling som jobbet mer rendyrket med innovasjon. Dørbankingen resulterte i et prosjekt over 8 måneder der jeg fikk lederansvar over 6 designere, som alle hadde mer erfaring enn meg. Og selv om jeg gjorde mitt beste, gjorde jeg mange noen feil. Men jeg hadde noen over meg som jeg fungerte sammen med, som forsto meg – de var mine viktigste støttespillere, og spilte meg sterk.

Støttespillerne dine kan være  noen du kjenner fra før. Men mest sannsynlig er det personer du ikke kjenner. Fremtidige sjefer, mentorer, kolleger, oppdragsgivere… Finn dem. Og hold fast på dem. Tro meg, du kommer til å trenge dem.

Motstand gjør sterk

Samtidig skal du finne de ’vanskelige’ menneskene. De som utfordrer deg, og stiller spørsmål. De som ikke tar alt for god fisk. De som trenger overbevisning. De som våger å si fra. Da jeg begynte hos Sony Ericsson møtte jeg «Sanne».  Ekstremt dyktig , men en – unnskyld uttrykket – kj**ring* . Trodde jeg. «Sanne» utfordret meg så til de grader at jeg ba om å få henne fjernet fra et prosjekt der jeg var produktansvarlig.

Heldigvis ble det ikke slik. Etter den første kneika skulle hun bli en av de jeg stolte mest på. Hvorfor? Hun var dyktig. Hun var alltid ærlig. Hun hadde ingen gjemt agenda. Spurte du henne fikk du høre sannheten. Og det er ikke alle som tør å fortelle deg den. Sannhet og ekte feedback på jobben din bringer deg fremover. Motstand gjør sterk – og gjør bedre. For mye konsensus kan være farlig og gjøre dårligere. Så – finn en «Sanne» du også – og ikke minst, vær en selv.  (PS: «Sanne» – du vet hvem du er og, og du vet at jeg <3 deg)

03 640 3 Del 1: Ti tips for å ha det bra på jobb

3. Bevar trua    

Tro kan flytte fjell. Fravær av viten er en enorm styrke. Når man ikke vet hvor vanskelig noe potensielt kan være, er det enklere å gi seg i kast med det.

Som ny, kjenner en ofte ikke til kompleksiteten i å gjennomføre noe på ens nye arbeidsplass. Nyutdannende og nyansatte er på en måte naiv, og dessuten ute etter å gjøre det bra. Det gjør det faktisk lettere å få ting gjennom. Som ny planner i Sony Ericsson fikk jeg ansvaret for å legge til rette for ny funksjonalitet på en SW-release som egentlig ikke skulle ha noen nye features. I ettertid skjønner jeg ikke hvordan det gikk. Hadde jeg hatt litt mer erfaring hadde jeg gitt opp før jeg hadde startet. Det tror jeg mine sjefer visste. De visste at de måtte bruke den nyansattes naivitet og stå-på-evne til å gjennomføre noe som dette. Og det gikk. Om enn med et skrik.

Selv er jeg ikke lenger ung. Og jeg er heller ikke ny. Men jeg vet at det er lurt å bevare det naive. Det er viktig å bevare troen på at nyskapning lar seg gjøre. Det er viktig å utfordre status quo. Og etter hvert seg selv, for ikke å bli for satt i hodet. Så hvis jeg stritter i mot en idé: Er det fordi jeg ikke tror på ideen, eller er det fordi jeg vet hvor mye det vil kreve å gjennomføre den? Og hvis svaret er det siste, er det bare å brette opp armene.

Publisert