Del 2: Ti tips for å ha det bra på jobb

Strategirådgiver Cathrine oppsummerer sitt første yrkesaktive tiår med ti tips til dem som står på startstreken. Ikke overraskende er det nyttig lesing også for oss som har jobbet en stund!

Tipsene kommer i tre bloggposter, les gårsdagens tre tips her.

Dagens tre gode råd

4. Bry deg om detaljene

5. Ikke la deg tråkke på

6. Tegn og forklar  

04 640 2 Del 2: Ti tips for å ha det bra på jobb

4.  Bry deg om detaljene

En av årsakene til at jeg har jobbet mer med strategi og konsept enn utøvende design, er at jeg er bedre på det store bildet enn den detaljerte gjennomføringen.

Men, i årenes løp har jeg har sett skikkelig bra strategier bli til kjempedårlige produkter, fordi gjennomføring og detaljer ikke stemmer. Og jeg har sett utrolig dårlig strategi – og fravær av strategi – bli til meget bra produkter, fordi det har sittet noen og brydd seg med gjennomføringen.

Derfor vil jeg si at det er detaljene som teller – og at Gud er i detaljene. Når du eller jeg forelsker oss i et produkt eller tjeneste, snakker vi ikke om strategien bak eller hvordan det gjør det i markedet (OK da, i jobbsammenheng, så) – men vi snakker om detaljene. Vi snakker om presisjonen på touch-tastaturet til iPhone, vi snakker om kvalitet på materialet eller fargevalgene på en side. Og så snakker vi om at det bare var så enkelt, så lett og så riktig. Ofte klarer vi ikke helt å sette ord på hvorfor vi likte noe. Jeg tror at den følelsen oppstår når helheten stemmer fordi alle de små detaljene som utgjør et produkt eller en opplevelse er på plass.

Så husk: Følg opp detaljene, selv om du jobber med det store bildet. Følg opp deg selv og andre. Og husk at alle oppgaver har en detalj-fase. Den siste hånda på verket på en presentasjon, på en rapport. Er teksten satt riktig? Er linkene riktig? Er bildene sidestilt? Ikke slurv. For hvis du er nøye med dine ting hele veien ut – og alle andre i teamet er det samme – da blir helheten slik den skal være.

05 640 2 Del 2: Ti tips for å ha det bra på jobb

5. Ikke la deg tråkke på  

I 2010 sluttet jeg i jobben min i Sony Ericsson. Årsaken var at jeg omsider innså at jeg hadde to negative egenskaper som jeg aldri kunne kompensere for: Jeg var ikke japansk  og jeg var ikke mann.  I tillegg til – eller som en konsekvens av disse – var jeg for frittalende og for emosjonell til å komme inn i varmen. Trodde jeg iallefall, helt til den japanske sjefen skrek til meg at jeg bare kunne holde kjeft og implementere verdens dårligste idé, kun fordi han sa det. End of discussion. Etterpå fikk jeg høre at denne typen skriking bare skjer ovenfor betrodde medarbeidere. Det var en mager trøst. For sånn vil i hvert fall ikke jeg ha det på jobben.

Det er ikke alltid lett å merke når en utsettes for hersketeknikker, utestenges på grunn av faktorer som ikke kan endres, eller stilles ovenfor krav som ikke er akseptable.  Det er dessuten ofte vanskelig å ta til orde mens det skjer, ofte er det mer enn nok å fordøye situasjonen i etterkant.

Men som ung er det verdt å være oppmerksom. Møtes du av saklige argumenter eller må folk ty til ting som alder, kjønn eller utseende for å nedvurdere dine forslag? Jeg har opplevd alt fra «du er så søt når du er engasjert», via «hva vet du, du mangler erfaring» til før nevnte utskjelling. Jeg har opplevd å få huden full for å presentere noe sjefen har godkjent. Mens sjefen sitter i rommet, uten å si ett ord til mitt forsvar. Jeg var ung, så jeg lot det skje.  I dag hadde jeg gått fra rommet. Og det har dere også lov å gjøre.

Så – hold ryggen rak. Og husk at det ikke er deg – men dem. Og hvis det viser seg å være forhold som bare er for vanskelige å endre – så slutt. For den dagen du begynner å tenke at det er deg – ikke dem – mister du din integritet. Og det er det ingen jobb i hele verden som er verdt.

06 640 2 Del 2: Ti tips for å ha det bra på jobb

6. Tegn og forklar

Jeg har i de senere år hatt en åpenbaring. Nemlig tegning.  Det høres kanskje rart ut,  jeg er jo designer, og har jobbet i designbransjen siden jeg var ferdig. Men faktum er at man – mange steder – i designbransjen nesten ikke tegner for hånd. Og det er svært synd, for det enkle er ofte det beste. En håndskisse kan ofte være nok til å fange en idé, vise det grunnleggende i et konsept. Det er raskt, det er billig, det er kreativt stimulerende, det åpner for diskusjon og dialog, og det er gøy. Og alle kan tegne. På ett eller annet nivå.

Med tegning så mener jeg ikke kunst. Jeg mener skisser, for hånd. Streker, pinne-menn, bokser og piler som viser det du tenker i grove trekk, uten at du har brukt lang tid eller mye penger. I tidlige faser av jobb så trenger så trenger du faktisk ikke mer. Snarere tvert i mot. For avansert visuelt materiell kan være en klamp om foten. I ett prosjekt nylig opplevde jeg at for detaljerte skisser for tidlig sperret for diskusjon og videreutvikling av konseptet «fordi det ser jo ferdigtenkt ut». Da jeg dro skissene tilbake til håndtegninger fikk vi den dialogen vi behøvde.

Så – tegn og forklar. Tegn og tenk. Gjør det tidlig. Gjør det sammen. Ikke vær flau over pinne-menn. Gjør det ikke bare for tjenester, men også for betalingsmodeller, markeder, brukergrupper. Men hold det på rett nivå. Ikke gå i finishing-fella, men bruk den raske skissen for det den er verdt – til å ta tempen på tankene dine, og få verdifulle innspill så tidlig som mulig.

Neste gang:

7. Ha empati

8. Våg å stå i bakgrunnen

9. Lær nye ting

10. Form fremtiden

 

De tre første tipsene:

1. Jobb hardt – med drømmen din

2. Finn støttespillere – og utfordrere

3. Bevar trua

Publisert