Nordens heiteste startups

Her er de fire beste ideene som ble presentert da entreprenørprisen ble delt ut på by:Larm Interactive.

by:Larm Interactive samlet fredag formiddag Scandinavias kreative spirer innen entreprenørskap, programmering og design for digitale flater. I regi av StartupLab ble Tetzchner Entrepreneurship Award 2014 tildelt den gründerspiren som gjennom en fem minutter lang pitch, best klarte å overbevise en jury om at sin forretningsidé var verdt å satse på.

I mengden av bannere, pitcher, filmer og foredrag var det tre ideer som fremdeles inspirerte en sen lørdags morgen.

Connect My Apps (please)

En skybasert applikasjon hvor en ferdig integrasjon mellom ulike programvarer tilknyttet business og kommunikasjon hjelper deg med å dele kontakter og informasjon internt i bedriften. Alt du trenger å gjøre er å fortelle hvilke applikasjoner du ønsker å synkronisere, så tar ConnectMyApps hånd om resten. ”Det tar deg kun fem minutter”, introduserte de håpefulle gründerne før de tok publikum med gjennom hele prosessen. Det tok ikke fem minutter, det tok fire og et halvt minutt.

Connectmyapps

”We’ll tell you when you can start Blinking”

Blink er en ny sosial applikasjon hvor du kan komme i kontakt med nye mennesker gjennom korte videoklipp. Med samme utgangspunkt som dating-applikasjonen Tinder ”liker du”, ”blir lik” og deretter får muligheten til å ”chatte”.

Det som skiller Blink fra Tinder, er at filmklippet en deler ikke blir liggende, men som i likhet med Snapchat, forsvinner etter noen få sekunder. En funksjon som i følge Blink er nødvendig for at brukerne tør å være seg selv, og ikke en redigert versjon som allerede eksisterer på sosiale nettverk som Facebook, Tinder og Vine.

Blink

”Change the way you love your music”

vidFlow ønsker å dele, utforske og spre musikk internasjonalt til fordel for både artister og musikkentusiaster. Med et bibliotek av musikkvideoer, beskyttet fra det vidFlow definerer som støy (andre youtube-filmer, reklame og lignende) ønsker gründerspirene i likhet med Spotify, å samle musikkvideor og gjøre de lett tilgjengelig.

vidFlow

bylarm 2 web Nordens heiteste startups

Tetzchner Entrepreneurship Award

Det er inspirerende å se mennesker som virkelig brenner for det de gjør, og det er etter min oppfatning nettopp det by:Larm Interactive handler om: Å tørre å satse. Tro på egen evne til å overbevise, realisere og produsere. Men en god idé var ikke nok i mengden av forretningsspirer. Årets vinner av Tetzchner Entrepreneurship Award 2014 kunne kunsten å selge. Marit Rødevand (bildet over) snakket høyt, men med forsiktighet. Argumenterte dristig, men gjennomtenkt, og fremhevet produktets verdi framfor bedriftens. Med den enkel idé om at all informasjon på byggeplassen bør være universell, oppdatert og enkel å forstå, utviklet Rendra applikasjonen Rendra O; en applikasjon for integrerte operasjoner innen byggprosjekter.

Rendra

Med en fargerik bukett av seminarer og foredrag har by:Larm Interactive vokst til et naturlig møtepunkt for den nordiske teknologi-industrien, med et mål om å motivere gründere mot ”the next big thing”.

bylarm 3 web Nordens heiteste startups

Her kan du lese mer om Tetzchner Entrepreneurship Award (bildet over er av finalistene, og tatt av StartupLab. Øvrige bilder av Fredrikke Wiheden.)

Publisert