LeWeb 2014

Invester i nettverk, kjør Uber-taxi og start med hjertet. Konferansen Le Web ser ti år inn i fremtiden.

Konferansen LeWeb har blitt et av de sentrale europeiske møtepunktene når det gjelder innovasjon, entreprenørskap, design og teknologi. Konferansen feiret i år 10-årsjubileum med å sette temaet  ‘The Next Ten Years’  på agendaen.

Vi besøkte konferansen for å hilse på fremtiden. Dette er høydepunktene vi tar med oss videre:

Hvor går smarte penger? 

Fred Wilson har investert i teknologiselskaper siden 1986 en er av kjempene i investeringsfondverdenen. Som Managing partner både i Union Square Ventures og Flatiron Partners er hans verdensbilde  toneangivende for hvilke startups som kommer til å prege de neste årene. Hans bidrag på Leweb 2013 var en fremstiling av det USV kaller sin tese: to invest in 

Large networks of engaged users, differentiated through user experience, and defensible through network effects.

Foredraget om 3 megatrender kan sees her. 

Oppsummert:

  1. Teknologidrevne nettverk, ikke byråkratiske hierakier
  2. Alt blir pakket opp (unbundled) og
  3. Du er en node i nettverket

Han gikk litt i dybden på 4 interessante bransjer å følge i tiden fremover: penger, wellness, data leakage (den nye forurensningen) og tillit/identitet.

uber LeWeb 2014

Uber – taxi for mennesker

Gled dere! I 2014 kommer Uber til Norge. Uber tar mål av seg å utvikle fremtidens urbane logistikk og starter med en taxitjeneste som begeistrer. Vi prøvekjørte i Paris!

Det hele starter med at vi laster ned deres app som er svart og slick. Vi oppretter en profil på null komma niks, og legger inn kredittkortet ved å – finally! – ta bilde av kortet og la OCR-teknologi gjøre resten. Et kart viser deg hvor mange biler det er i nærheten av der du er, og du kan se hvem sjåførene er, hva slags rating de har fått, hvilken bil de kjører (ofte nyere svarte Mercedeser) og ved å legge inn fra og til får du et pristilbud.

Vår taxi kom på 3 minutter og en høflig og hyggelig sjåfør ønsket oss velkommen. På anskomststedet ønsket han oss en fortsatt fin dag og kjørte av gårde. Det tikket inn en mail med kvitteringen. Reisen var betalt. Og hold deg fast! Kvitteringen kom ikke fra en “no-reply”-e-postadresse. De skriver til og med at du gjerne må stille spørsmål ved å svare på kvitteringsmailen. The no-reply is dead.

Interessert i historien om? I dette intervjuet deler Uber-gründer Travis K bade utgangspunkt og fremtidsvisjoner. Fine sokker har han også.

Cloud OS and the next Cloud Based Services

LeWeb satte saman eit veldig godt og samansatt diskusjonspanel for framtidas sky og sky-tjenester.

Det vart satt fokus på tre tema:

  1. Skya idag er brukt til lagring. Lagring i skya har gjort det mogleg å få tilgang til _din_ informasjon kvar som helst og når som helst.
  2. Applikasjoner i skya og dei nye skytjenestene. Kva kan lagast når kode kan kjøre seg sjølv? Neste generasjons skytjenester vil gjere det mogleg å ‘shoppe’ datakraft, algoritmer, teknologi.
  3. «The next generation will be born in the cloud». Den neste generasjon unge vil vekse opp i eit digitalt samfunn der ‘alt’ lever i skya. Vi kjem til å laste opp meir data om oss sjølv enn kva vi brukar. Kva skal lagrast? Kva skal forfalle over tid? Kva er privat eller sensistivt for ein slik generasjon?

Panelet tok selvfølgelig også ein kjapp tur innom Snowden og ‘the summer of surveillance’

Paneldebatten finner du i sin helhet her

panel 1 LeWeb 2014 panel 2 LeWeb 2014

Bitcoin – fremtidens valuta? 

Disrupsjon innen bank, finans og betaling var et gjennomgangstema på konferansen, som vi nok skal komme tilbake. Betaling med mobil og beacons ble nevnt i flere foredrag og i denne i paneldebatten ble utviklingen av Bitcoin satt under lupen.

Bitcoin is a threat to Western Union and other payments networks, but everyone else stands to benefit

Valuaten ble nylig strengt regulert i Kina på grunn av hvitvasking og andre lyssky aktiviteter. Det er heller ikke tvil om at regulering og lovgiving rundt BitCoin trengs i andre markeder. Et kunnskapsrikt og klartalt panel som blant annet inkluderte en økonomisk historiker fra London School of Economics konkluderte likevel med at BitCoin og andre kryptovalutaer nok er liv lage.

Disse valutaene møter digitale borgeres behov og utfordrer tungrodde og dyre systemer som tar blodig betalt for alle finansielle tjenester.  Når dette kombineres med kritisk masse av fremoverlente brukere har vi trolig en nyskapning med livets rett.

brian solis 1 LeWeb 2014

Disrupsjon starter fra hjertet

Brian Solis (bildet over) fra Altimeter Group satte innovasjon og disrupsjon på agendaen, i dette foredraget, som på mange måter er et kræsjkurs i hvordan innovatører bør tenke.

Ved å sette poeng fra Clayton Christensen’s klassiker ‘The Innovators Dilemma’ sammen med Google’s Eight Pillars of Innovation og Simon Sinkek’s TED Talk ‘It all begins with the WHY’, gir Solis et kræsjkurs i hvordan entreprenører bør tenke om innovasjon både nå og i fremtida.

Sluttpoeng: It should all begin from the heart.

Publisert